A SOK KOFFEIN HALLUCINÁCIÓKAT OKOZHAT!

A SOK KOFFEIN HALLUCINÁCIÓKAT OKOZHAT!

A legújabb kutatások igazolták, hogy a túlzott koffeinfogyasztás hallucinációkat okozhat, és természetesen az egészségre is ártalmas. [cn-social-icon]

Furcsa hangok és rejtélyes elmosódott alakok a sötét folyosón? Ennyi elég is, hogy azt mondjuk szellemet láttunk, ám pánikra semmi ok, mert egy új tanulmány szerint, a sok koffein is okozhat ehhez hasonló hallucinációkat.

Az Egyesült Királyságban végzett vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a koffein túladagolás vizuális és hallási hallucinációkhoz is vezethet. Azok akik sok kávét isznak még stresszesebbek is mint azok akik kevesebbet.

A tanulmányba összesen 200 olyan tanuló vett részt, akik nagyon sok kávét szoktak inni. A vizsgálat során, ahogy növelték a kávéfogyasztást, úgy hallucináltak egyre jobban az alanyok. A kutatók a tea, csokoládé és energiaital fogyasztási szokásokat is vizsgálták. A hallucináció és a stressz szint ezeknek a fogyasztásával egyenes arányban növekedett.

Érdekesség, hogy az alanyok elmondták, hogy érzékelik az elhunyt emberek jelenlétét. Az egyetem kutatói leszögezték, hogy ennek nincs feltétlenül köze a mentális betegségekhez, ugyanis az emberek három százaléka állítja, hogy hangokat hall.

loading...

Mint tudjuk, a stressz miatt több kortizol termelődik a szervezetben. Ez a szint akkor is megnő, ha koffeint kap a testünk. Az extra kortizol pedig hallucinációt okozhat. A magas koffeinfogyasztás összefügg az idegességgel, szorongással, az álmatlansággal, fejfájással és persze az erős szívveréssel is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes hírlevelekre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Tehát ha sok kávét iszuk akkor sokkal stresszesebbel leszünk a kortizol szint megemelkedése miatt, és emiatt rosszabbul is alszunk vagy gyakrabban felébredünk éjszakánként, esetleg aludni sem tudunk.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a koffein nem energiát at ami miatt ébren tudunk maradni, hanem felhasználja a tartalék energiánkat és emiatt tudunk ébren maradni.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy napi öt eszpresszónál ne igyunk többet. Ez hét instant kávénak felel meg. Egy rendes eszpresszó kávéban 107 mg koffein van, míg ugyanennyi instant kávéban 75 mg.

Ha tehát legközelebb hangokat hallunk, vagy szellemeket látunk, akkor a legjobb az, ha visszafogjuk a koffeinfogyasztásunkat. Amennyiben ezt követően sem szűnnek meg a paranormális jelenségek, akkor már van okunk aggódni. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások