ITT A MAGYAR FEJLESZTÉSŰ OKOS AJTÓZÁR

ITT A MAGYAR FEJLESZTÉSŰ OKOS AJTÓZÁR
loading...

Megérkezett a Magyar fejlesztésű okos ajtózár.


[good_old_share]

Sokan gondolják azt, hogy az ilyen zárakat könnyen fel lehet törni, azonban a fejlesztők szinte feltörhetetlenné tették.
loading...

Valószínűleg sokan örülnének annak, hogyha az ajtót egyszerűen a telefonjuk segítségével nyithatnák ki, és nem kellene a kulcsokkal bajlódni. Pláne azok, akiknek ott az ajtó, a garázs és még rengeteg dolog, és rengeteg kulcs közül kell válogatniuk.

És persze biztosan sokan tartanak is tőle, hiszen nem gondolják biztonságosnak.

Magyar fejlesztők azonban elkészítettek egy olyan okoszárat, ami a hírek szerint szinte feltörhetetlen és teljesen biztonságos.

Az Ulockme egy olyan telefonnal vezérelhető okoszár, amivel a lakásunk összes elektromos zárját vezérelhetjük, valamint más eszközöket is tudunk az alkalmazással irányítani.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az alkalmazással nemcsak kézileg nyithatjuk ki az ajtókat a telefonunk segítségével, de azt is beállíthatjuk, hogy amikor a közelükben vagyunk, akkor maguktól kinyíljanak, és persze ugyan ez igaz a garázsra is, de akár a kerti lámpákat is felkapcsolhatjuk vele.
Persze ezt nem csak mi használhatjuk. Ha a családtagok letöltik az ingyenes alkalmazást, akkor adhatunk nekik „kulcsot” azaz adhatunk hozzáférést a házhoz és innentől kezdve már ők is kinyithatják az ajtókat.

De valószínűleg arra is van lehetőség, hogy csak bizonyos ajtókhoz adjunk hozzáférést bizonyos embereknek.

És persze mindezt bármikor vissza is vonhatjuk egy gombnyomással.

Azonban az ilyen okoszáras megoldásokat nem sokan szokták kedvelni, hiszen sokan félnek attól, hogy ellopják a jelszavakat stb.. Ez érthető is, hiszen nem rég egy biztonsági teszten kiderült, hogy a megvizsgált 16 zárból, 12-nél egyszerűen ellopható volt a jelszó.

Azonban a Magyar fejlesztésű Ulockme teljesen más biztonsági rendszerrel dolgozik, mint azok, amik megbuktak a teszteken.

A magyar csapat egy olyan széles körben elterjedt ECC (Elliptic Curve Criptography) titkosítási rendszerrel dolgozik, amelyet több fejlett országban személyi azonosító kártyák, banki terminálos felhasználói adatok azonosítására és titkosítására alkalmaznak. Minden üzenetváltást egy titkosított kapszulába csomagolnak, így a jelszavak ellopása sokkal nehezebb, vagy éppen szinte lehetetlen.
Az eszköz 60 ezer forintos alapáron van, és a fejlesztők szerint a beszerelése nagyon egyszerű, és akár házilag is megoldható.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
EZZEL A ZSENIÁLIS FEJLESZTÉSSEL INGYENES LENNE A KÖZVILÁGÍTÁS
EZZEL A ZSENIÁLIS FEJLESZTÉSSEL INGYENES LENNE A KÖZVILÁGÍTÁS – VIDEÓ

Egy zseniális fejlesztésnek köszönhetően, akár ingyenessé is válhatna, a közvilágítás. [good_old_share] A kérdés csak az, hogy a fejlesztést használják-e majd...

ÍGY LÁTJA A VILÁGOT A TESLA ÖNVEZETŐ AUTÓJA - VIDEÓ
ÍGY LÁTJA A VILÁGOT A TESLA ÖNVEZETŐ AUTÓJA – VIDEÓ

Így látja a világot a Tesla önvezető autója. [good_old_share] Videón mutatták be, hogy hogyan működik a Tesla. Az autó képes...

Close