10 MÁSODPERC ALATT KIMUTATJA A RÁKOS SZÖVETEKET EGY ÚJ MŰSZER

10 MÁSODPERC ALATT KIMUTATJA A RÁKOS SZÖVETEKET EGY ÚJ MŰSZER
loading...

10 másodperc alatt kimutatja a rákos sejteket egy új műszer.

[good_old_share]


Legalábbis a kutatók szerint.

Az emberiség már nagyon régóta küzd a rákkal. Nagyon fontos, hogy a rákos megbetegedést időben észrevegyük, hiszen csak így van esélyünk arra, hogy túléljük azt.
Bár általában az orvosok ilyen esetekben pontosan dolgoznak, mégis vannak olyan esetek, amikor nem veszik észre a betegséget, és esetlegesen egy-egy ember életébe kerülhet ez a figyelmetlenség.

loading...

Ilyen esetekről rengeteget lehet hallani, és arról is, hogy egy-egy sikeres műtét után kiderül, hogy még maradtak rákos szövetek a műtét után, így esetlegesen újabb műtétre lehet szükség.Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A múlt alkalommal bemutattuk a rákkutatással kapcsolatban azt a hatalmas áttörést, melyet a Durham (Egyesült Királyság) és az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói értek el a rák elleni küzdelemben.

Most a új módszert felhasználva, lehet az orvosok segítségére az új műszer, ami a kutatók szerint 10 másodperc alatt képes kimutatni a rákos sejteket, és meglepően pontos.

A toll formájú apró kézi műszert a Texasi Egyetem tudósai fejlesztették ki, és állításuk szerint ez a műszer lehet a rákkutatás egyik nagy segítője.

A kutatók szerint a műszer gyorsabbá, biztonságosabbá és pontosabbá teheti a daganat eltávolítását. Azt remélik, használatával elkerülhető, hogy a beteg szövet maradványai a szervezetben maradjanak.

Az eddigi tesztek alapján a „toll” 96 százalékos pontossággal diagnosztizálta a rákos szöveteket, így egyenlőre úgy tűnik, hogy valóban egy nagyon hasznos műszerről van szó.
A MasSpec Pen nevű eszköz a rákos sejtekre jellemző anyagcsere felismerésével működik. Szaporodási és növekedési ütemük miatt kémiájuk nagyon eltér az egészséges szövetek anyagcseréjétől. A tollat a rákgyanús területhez érintik, ott apró vízcseppet bocsát ki. Az élő sejtek vegyi anyagai a vízbe jutnak, ezt a toll visszaszívja, hogy analizálják.

A tollat ezután egy tömegspektrométerbe helyezik, amely több ezer vegyi anyag tömegét képes megmérni minden másodpercben. Az eredmény  alapján az orvosok eldönthetik, egészséges vagy rákos szövetet vizsgálnak.

Azt tervezik, hogy az eddigi eredmények alapján tovább finomítják a műszert, hogy egy teljesen pontos és megbízható műszerré válhasson, bár már így is az, hiszen összesen 253 mintán tesztelték a tollat és 69 százalékos pontossággal kimutatta a rákos sejteket.

Bár a rákkutatásban túlságosan nem haladunk előre, de úgy tűnik, hogy az ezt kimutató műszereket egyre  pontosabbá tudjuk tenni. Ha pedig már azt elérjük, hogy a megbetegedéseket pontosabban kimutassák és a műtétek biztonságosabbak legyenek, akkor már hatalmasat lépünk előre.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
GYÖNYÖRŰ DRÓNVIDEÓ KÉSZÜLT A VILÁG LEGSZEBB FOLYÓJÁRÓL
GYÖNYÖRŰ DRÓNVIDEÓ KÉSZÜLT A VILÁG LEGSZEBB FOLYÓJÁRÓL

Gyönyörű drónvideó készült a világ legszebb folyójáról. [good_old_share] Nem mindennapi látvány. Az Andok keleti részén, Kolumbia Meta tartományában hömpölyög 120...

ANNYIT UTAZIK A TRUMP CSALÁD, HOGY ELFOGY A TITKOSSZOLGÁLAT PÉNZE
ANNYIT UTAZIK A TRUMP CSALÁD, HOGY ELFOGY A TITKOSSZOLGÁLAT PÉNZE

Annyit utazik a Trump család, hogy elfogy a titkosszolgálat pénze. [good_old_share] Még az elnökké választása előtt éppen ő panaszkodott, hogy...

Close