ÚJ, ÉS HALÁLOS TÜDŐBETEGSÉG TERJED MAGYARORSZÁGON!

Egy új tüdőbetegség terjed, ami halálos és egyenlőre nincs is rá gyógyszer, vagy kezelési mód.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Ez a betegség már Magyarországon is megjelent! FIGYELEM! A BETEGSÉGGEL KAPCSOLATOS HANGFELVÉTEL AZ OLDALON!

Tisztában vagyunk vele, hogy rengetegen azt fogják mondani, hogy a hír kamu, és csak a pánikot keltjük, de ha így gondolják, akkor is jobb ha elolvassák ezt a cikket, és meghallgatják az alábbi hangfelvételt, melyen egy szakember számol be a betegségről.

A szakemberek egész Európában, így Magyarországon is, egy ismeretlen eredetű tüdőbetegségre hívják fel a figyelmet. A betegség tünetei jól felismerhetőek, de kezelni még nem tudják, ez azt jelenti, hogy sajnos még egyenlőre megelőzni sem.

Magyarországon pillanatnyilag közel 200 olyan beteget kezelnek, akik ezzel a betegséggel fertőződtek meg.

Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika professzora, azt mondta, hogy ezzel a betegséggel bárki megfertőződhet, nincs korhoz vagy nemhez kötve, egyszerűen bárkit érinthet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A betegség tünetei lassan jönnek létre, így mire észrevennénk már valószínű régebben elkaptuk. Viszont árulkodó jel lehet az, ha egyre nehezebben bírjuk a terhelést, például nehezen tudunk felmenni a lépcsőn, vagy nem bírunk cipekedni. Persze ez sok más betegségre is utalhat, de ha nincs tudomásunk semmiféle betegségünkről, ami miatt ez kijönne rajtunk, akkor érdemes egy tüdőgyógyászati vizsgálat.

Árulkodó jel lehet, hogy ezt a betegséget sokszor köhögés kíséri, és ezt a háziorvosok gyakran összetévesztik a kétoldali tüdőgyulladással, pedig a hangok amit hallanak azok az említett betegség klasszikus "ropogós" hangjai. Mondta Müller Veronika.

Ez a betegség leginkább az időseket érinti, de már fiatalabbaknál is diagnosztizálták.

Normál esetekben, ha a tüdő megbetegszik, akkor egy idő után gyógyulni kezd, önmagát gyógyítja valamilyen szinten. Viszont ennél a betegségnél a tüdő nem kezd öngyógyulásba, és ez a leg aggasztóbb ebben a betegségben, hiszen nem gyógyulunk magunktól, és kezelni sem tudnak minket.

"Megelőzni sajnos eddigi tudásunk szerint nem lehet. Egy ritka tüdőbetegségről van szó, amely 1000-3000 embert érinthet, és néhányan a kezdeti stádiumban vannak" Mondta Müller Veronika

A klinikán jelenleg 50 embert kezelnek, és a többi nagy centrumban is vannak betegek, tehát nagyjából 150-200 betegről van most szó. De mivel már könnyedén tudják diagnosztizálni a betegséget, így ez a szám nagy eséllyel növekedni fog.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás