NAGY VESZÉLYBEN VANNAK AZ ANDROIDOSOK

NAGY VESZÉLYBEN VANNAK AZ ANDROIDOSOK

Nagy veszélyben vannak az androidosok.

[good_old_share]


Egy zsarolóvírust tettek közzé.

Közzétették egy népszerű androidos zsarolóvírus forráskódját, így már bárki hozzáférhet, és felhasználhatja a saját céljaira.Egy magát „fs0c1ety” elnevezés mögé rejtő felhasználó tette közzé a GitHubon az SLocker nevű ransomware forráskódját, és arra biztatja a többi felhasználót, hogy merüljenek el abban, és keressenek hibát a kódban.

loading...

Így azonban az emberek arra is felhasználhatják a vírust, hogy másokat zsaroljanak meg vele, és valószínűleg elég sokan ezt is fogják tenni.

Az SLocker vagy másképp Simple Locker csendben, a háttérben fut áldozata telefonján, hogy közben titkosítsa a dokumentumokat, videókat, képeket, majd váltságdíjat kérjen a kikódolásért.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/
A vírus kutatói csak májusban 400 új SLocker verziót fedeztek fel, és valószínűleg lesznek olyanok, akik még több változatot készítenek majd belőle.

Szóval érdemes lesz nagyon odafigyelni arra, hogy mit csinálunk, hiszen a vírushoz bárki hozzáférhet, és bárki megpróbálhatja lefertőzni a telefonunkat.

Persze könnyen elkerülhető az, hogy lefertőzzék a telefonunkat, és csak egy kis odafigyelést igényel.

Nagyon fontos, hogy ne töltsünk le ismeretlen alkalmazásokat, ha valamit mégis szeretnénk letölteni akkor nézzük meg az értékeléseket és a véleményeket, és persze ne nyissunk ismeretlen e-maileket se.
Ezen kívül persze ismeretlenektől érkező linkeket sem ajánlatos megnyitni, és ne csatlakozzunk ismeretlen wi-fi hálózatokhoz sem. Persze a wi-fi jelenti a legkisebb kockázatot, de azért fő a biztonság.

Ezen kívül pedig az sem árt, ha folyamatosan frissítjük az androidos telefonunkat.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások