GYÖNYÖRŰ JELENSÉG ALAKUL KI, A JEGES TENGER ÉS A CSENDES ÓCEÁN TALÁLKOZÁSAKOR – VIDEÓ

GYÖNYÖRŰ JELENSÉG ALAKUL KI, A JEGES TENGER ÉS A CSENDES ÓCEÁN TALÁLKOZÁSAKOR - VIDEÓ
loading...

Gyönyörű jelenség alakul ki, a Jeges tenger és a Csendes óceán találkozásakor.


[good_old_share]

Elképesztő videó.
loading...

Ebben a videóban az Alaszkai öböl egyik legérdekesebb jelenségét figyelhetjük meg.

Amikor a Jeges tenger és a Csendes óceán találkoznak, akkor egy nagyon érdekes jelenség figyelhető meg. A két óceán ugyanis érintkezik, azonban nem keverednek össze, és bizony nagyon érdekes látvány.

Bár ez mindig is így volt, az interneten mégis csak mostanában lett felkapott a dolog, és mostanában kezdték el készíteni róla a videókat.

Arra, hogy az alaszkai öbölben megfigyelhető jelenség miért van, már több magyarázat is született, de a legvalószínűbb az, hogy a két víztömeg, más sótartalommal rendelkezik, és ennek köszönhetően nem keverednek össze.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Jeges tenger tisztább bármelyik más tengernél, tekintve a hatalmas jégtáblákat, melyek folyamatosan bővítik a víztartományt. A Csendes óceán pedig ennél jóval sósabb és szennyezettebb is, annak ellenére, hogy nagyobb.

Tehát a legvalószínűbb magyarázat az, hogy a jelentősen eltérő sótartalom akadályozza meg azt, hogy a két hatalmas víztömeg keveredhessen, és emiatt alakul ki ez a látványos jelenség.
Ha tetszett a videó, akkor oszd meg másokkal is.
Read previous post:
VALAMI KÉSZÜL. PUTYIN MINDENKIT HAZARENDELT!
VALAMI KÉSZÜL. PUTYIN MINDENKIT HAZARENDELT!

VALAMI KÉSZÜL. PUTYIN MINDENKIT HAZARENDELT! [good_old_share] Friss rövidhír kommentár nélkül Bízzunk bene, hogy csak félre értés az egész... A Daily...

SZOCIOPATÁK ÉS PSZICHOPATÁK, MI A KÜLÖNBSÉG KÖZTÜK, ÉS KIK ŐK?
SZOCIOPATÁK ÉS PSZICHOPATÁK, MI A KÜLÖNBSÉG KÖZTÜK, ÉS KIK ŐK?

Pszichopaták és szociopaták. [good_old_share] Mi a különbség közöttük, és kik is pontosan ők? Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy...

Close