EZT TESZI A GYEREKEKKEL A SOK OKOSTELEFONOZÁS!

EZT TESZI A GYEREKEKKEL A SOK OKOSTELEFONOZÁS!

Gerincferdülés, fejfájás, depresszió. Ezt okozza a rengeteg okostelefonozás a gyerekeknél.

[cn-social-icon]

A gyerekek jelentős részénél már hétéves kortól gerincferdülést, csigolyadeformációt és púpos hátat eredményez a tablet és az okostelefon feletti görnyedés. Mondta egy híres Ausztrál orvos James Carter

 

Az orvos legfőképpen gerincbántalmakkal foglalkozik, és azt mondta, hogy az utóbbi időben nagyon megnőtt az úgy nevetett „SMS nyak”. És rengeteg a hozzá társuló fejfájás is. Az „SMS nyak” attól alakul ki, hogy órákon át, ugyanabban a természetellenes pózban görnyednek a telefon fölött.

James Carter ezen kívül, röntgenfelvételeket is nyilvánosságra hozott a betegségről. Ezeken a felvételeken jól látható hogy a gerinc drasztikusan elváltozik a napi több órás görnyedésnek köszönhetően. Ráadásul ez a görnyedés nemcsak durva gerincferdüléssel jár, hanem fájdalommal is.

loading...

 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ez az SMS nyak, már rengeteg hétévesnél is kimutatható, hiszen már a kisgyerekek is okostelefonoznak szinte minden nap. Az orvos azt mondta, hogy „A normális görbület helyett hátrafelé ívelés látható, amely fej-, nyak- és hátfájást okozhat, a deformitás végeredményben szorongáshoz, depresszióhoz, maradandó gerinckárosodáshoz vezethet”

 

Az Ausztrál orvos, nagyjából két éve vette észre, hogy ez a betegség egyre gyakoribb. Leginkább a kisiskolásoknál, és a tizenéveseknél fordul elő. Ő azt ajánlja, hogy inkább számítógépet használjunk, és a monitor szemmagasságban legyen.

És persze sportoljunk és mozogjunk sokat, táplálkozzunk rendesen és egészségesen.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

 

Facebook hozzászólások