A GAZDAKOK MIT KERESNEK A POLITIKÁBAN? KÉRDEZI A VILÁG LEGSZEGÉNYEBB ÁLLAMELNÖKE

A GAZDAKOK MIT KERESNEK A POLITIKÁBAN? KÉRDEZI A VILÁG LEGSZEGÉNYEBB ÁLLAMELNÖKE.
loading...

A GAZDAKOK MIT KERESNEK A POLITIKÁBAN? KÉRDEZI A VILÁG LEGSZEGÉNYEBB ÁLLAMELNÖKE

[good_old_share]

Ha egy kicsit gondolkodunk és rendelkezünk némi erkölcsi tartással, akkor be kell látnunk, hogy Uruguay volt elnökének kérdése (vagy inkább kijelentése) teljesen jogos.

 

José Mujica mindig is a képviseleti demokrácia híve volt. A képviseleti demokrácia alapja, hogy minden körülmények között a többség akarata érvényesül, így a döntések is a szerint születnek meg.
“Nekem az a normális, hogy az, aki vezet egy országot, szinte ugyanolyan körülmények között éljen, mint a lakosság többsége, akik megválasztották elnöknek, és ne úgy éljen, mint a szűk gazdag réteg” – José Mujica mindig ezt az életfelfogást képviselte, és visszafogott életmódjával tett szert világhírnévre.

Hát, legyünk őszinték: politikusainknak lenne mit tanulni a volt államelnöktől.

loading...

José Mujica államfőként is egy teljesen hétköznapi házban lakott, és földművelésből élt. A neki járó fizetés 90 %-át pedig egy segélyalapítványnak adta.

Mujica úgy tartja, hogy az államvezetők mindenhol úgy kellene éljenek, mint ahogyan szavazóik, ez lenne az igazi érdekképviselet, hisz csak ekkor érezhetik igazán át a népük sorsát. (nem utolsó sorban hitelességüket is csak így őrizhetik meg.)

Ne maradj le semmiről! Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A politikus tisztában van azzal, hogy a gazdag és luxuskörülmények között élő ember valójában képtelen tisztességesen ellátni a feladatát és jól képviselni a szegényebb sorsú átlagembereket.
Azzal viszont nekünk, átlagembereknek kellene tisztában lennünk, hogy az ország vezetőit mi választjuk. Mintha évtizedek óta ugyanabba a csapdába lépnénk, és olyan emberekre bíznánk az országunk vezetését, (és ezzel a családunk sorsát is) akik ezt az alapvető erkölcsi szabályt sem tartják be.

Neked erről mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod.

Read previous post:
AKÁR 5 MILLIÓS BÍRSÁGOT IS KAPHATUNK, HA NEM ÍRTJUK KI A PARLAGFÜVET
AKÁR 5 MILLIÓS BÍRSÁGOT IS KAPHATUNK, HA NEM ÍRTJUK KI A PARLAGFÜVET

Hatalmas pénzbírságokra számíthatunk, ha nem írjuk ki a parlagfüvet. [good_old_share] Július 1-jétől büntetnek érte. Ha július 1-ig nem írtjuk ki...

VIDEÓ AZ ÜREGES FÖLD ELMÉLETRŐL
VIDEÓ AZ ÜREGES FÖLD ELMÉLETRŐL

Videó az üreges föld elméletéről. [good_old_share] Érdekes videó, ami elmagyarázza az üreges föld elméletét. Korábban írtunk arról, hogy egy elmélet...

Close