ÉLETEKET MENTHET A TERHESSÉGI TESZT

loading...

ÉLETEKET MENTHET A TERHESSÉGI TESZT!


Nagy vitákat és indulatokat kavart egy internetes blogon megjelent cikk. Az írást alább közöljük, az alatt pedig néhány érdekes olvasói hozzászólást olvashatsz.
„Figyelem! Ezzel akár életeket is menthetsz! Mire jó egy terhességi teszt ha egy férfi használja?

A fenti képet egy srác posztolta egy külföldi közösségi oldalra. Az exbarátnője fürdőszobai cuccai között találta, és gondolta poénból kipróbálja, hogy mit mutat ki a teszt, ha ő használja fel.

A legnagyobb megdöbbenésére a teszt pozitív lett, és mivel nehezen hitte el, hogy egy poronty növekedik a hasában, más választ keresett.

loading...

Az egyik kommentelőtől azt a javaslatot kapta, hogy menjen el rákszűrésre. Óriási szerencséjére megfogadta a tanácsot, mert hamarosan kiderült, hogy hererákja van.

A dolognak nagyon egyszerű magyarázata van: a terhességi gyorstesztek a szervezetben lévő HCG hormon szintjét mérik, amit egy nő szervezetében a méhlepény termel, így mutatható ki egyszerűen a várandósság. Viszont a heredaganatok nagy része is HCG hormont állít elő a férfiak szervezetében, így ha egy terhességi teszt egy férfinál pozitív eredményt mutat, a lehető leggyorsabban érdemes orvoshoz fordulni, ahogy ez a srác is tette.

Őt már megműtötték, és mivel korai stádiumban fedezték fel a betegségét, nagyon jó eséllyel gyógyul fel.
Oszd meg ezt az információt a barátaiddal! Megmenthetsz vele egy életet!

És akkor álljon itt néhány érdekes hozzászólás is:

  • A here rák elsősorban fiatal férfiak betegsége ,sokan nem tudják, és nem járnak szűrésre. A prosztata rák inkább 40- 50 felettieké. De persze kivételek itt is akadnak. Már a régi teszteknél is tanították a laborsuliban , hogy férfiaknál a pozitív terhességi teszt nagy valószínűséggel prosztatarákra utal. Ezért kellene a férfiaknak is rendszeres urológiai szűrésre járni!
  • Az biztos, hogy férfinál megemelkedett (alfa)HCG igen nagy valószínűséggel daganatot jelent . Rögtön mehet ultrahangra, ami kimutatja van-e tumor. És ez 95% -ban tutira nem kacsa a cikk.

És akad olyan hozzászóló is, aki a témát a számok nyelvén közelíti meg:

  • Annak az esélye, hogy egy férfinak élete során hererákja alakuljon ki 0,4%. Vagyis ha 1000 férfi megveszi a tesztet és elvégzi, 996 kidobta a pénzt az ablakon, mert nincs hererákja. A maradék 4-nek hererákja van, és ezt a teszt 5%-ban ki fogja mutatni, mivel ennyi esélye van, hogy pont olyan típusú rákjuk van, ami HCG-t termel. Ez csak a tesztet gyártó cégnek érné meg.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/ 

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás