JELEK, AMIK ARRA UTALNAK, HOGY NEM ISZOL ELÉG VIZET

JELEK, AMIK ARRA UTALNAK, HOGY NEM ISZOL ELÉG VIZET

Néhány jel, ami arra utal, hogy kevés vizet iszol.

[good_old_share]

Ha érzel magadon valamit ezekből a jelekből, akkor érdemes több vizet innod.

Sokan azt hiszik, hogy elég vizet isznak, azonban általában ez nem így van. Ahhoz hogy a szervezetünk olajozottan működjön, legalább napi 2-3 liter vízre lenne szükségünk.
Persze más folyadékot is ihatunk, de ettől függetlenül 1-2 pohár vizet mindenképpen ajánlott inni mellé, hiszen leginkább a vízre van szüksége a szervezetünknek.

loading...

Felsorolunk néhány jelet, ami arra utalhat, hogy nem iszunk naponta elég folyadékot. Ha ezekből a jelekből valamit tapasztalunk, akkor érdemes megfontolni azt, hogy több vizet fogyasszunk, és ha ez sem javít a helyzeten, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

SZÁJSZÁRAZSÁG

A nyálkahártyánknak és a toroknak nagy szüksége van a vízre, így ha bármikor úgy érezzük, hogy száraz a szánk, akkor érdemes innunk egy kis vizet, hiszen ez annak a jele, hogy nincs elég folyadék a szervezetünkben.

SZÁRAZ BŐR

A vízhiány a bőrre is hatással van. Ha a szervezetünkben nincs elég víz, akkor a bőrünk nem képes rendesen verejtékezni, és a fölösleges zsírokat is nehezebben égeti el a szervezetünk. Ezért is van az, hogy azok akik rendszeresen edzenek, rengeteg vizet isznak.

Ha száraz a bőrünk azt elég feltűnően érezzük, azonban elsőre leginkább a kézfejen velető észre, vagy akár a tenyéren.

SZOMJÚSÁGÉRZET
Akkor is innunk kell, ha éppen nem vagyunk szomjasak. Egy kutatás kimutatta azt, hogy a szervezetnek folyamatosan szüksége van a folyadékokra, és ha elérjük azt a szintet, hogy szomjúságérzetünk van, akkor az már súlyos állapotnak számít. Így hát ne várjunk addig amíg szomjasak leszünk, hanem igyunk minél többet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

SZÁRAZ SZEMEK

Ha szemszárazság annak köszönhető, hogy kiszáradnak a könnycsatornáink. Ez is szintén a vízhiánynak tudható be, úgyhogy ha azt érezzük, hogy a szemeink ki vannak száradva, akkor ajánlott inni, és ha a probléma ezek után is fennáll, akkor érdemes csak cseppenteni bele.

IZOM FÁRADTSÁG

Mint mindennek a testünkben, így az izmainknak is szüksége van arra, hogy megfelelő mennyiségű víz kerüljön minden nap a szervezetbe. Ha rendszeres izom fáradtság lép fel, akkor az annak a tünete, hogy vízre van szükség.

FÁRADTSÁG

A fáradtság kialakulhat attól is, ha nem alszunk eleget, vagy egész nap dolgoztunk, edzettünk, és hasonlók. Ha azonban ezekből egyiket sem csináltuk, és rendesen ki is vagyunk pihenve, akkor az szintén a vízhiány miatti fáradtság lehet.

Ha a szervezetünkben nincs elég víz, akkor a szervezet a saját tartalékait kezdi el felhasználni, és pontosan ezért is érezzünk magunkat fáradtnak, hiszen a hormonjaink lelassulnak.

BETEGSÉGEK

A víz azért is fontos a szervezetben, hogy segítsen kitisztítani a testünkből a baktériumokat és a vírusokat. Ha ezek nem tudnak távozni, betegségek kialakulásához vezet. A méregtelenítés egyik kulcsfontosságú szerepe ezért a víz.

CSÖKKENT VIZELÉSI INGER
Minden embernél változó az, hogy naponta hányszor megy el WC-re, azonban ha úgy érezzük, hogy elég kevésszer járunk másokhoz képest, akkor az is a folyadékhiány jele lehet.

Ezt a vizeletből is meg lehet állapítani, ugyanis minél sötétebb a vizelet, annál nagyobb szükségünk van a folyadékra.

SZÉKREKEDÉS

A vízhiány bizony székrekedéshez is vezethet. Ha nincs elég folyadék a szervezetünkben, akkor a vastagbél kiszárad, és ez vezethet a székrekedéshez.

Mint már említettük, a víz hidratálja az emésztőrendszert is. Ha ez nem történik meg, akkor a vastagbél kiszárad és székrekedéshez vezet.

KORAI ÖREGEDÉS

Ha a szervezetünk nem kap elegendő vizet, elkezdi a tartalékait felélni, ez a bőr kiszáradásához, ráncosodáshoz, őszüléshez, korai öregedéshez vezet.

Ha tehát úgy érezzük, hogy nem fogyasztunk elég vizet, akkor ajánlatos növelni a napi adagot. Ha pedig egyáltalán nem iszunk vizet, hanem más egyéb üdítőket, rostos italokat iszunk, de viszont azokból is csak keveset, akkor ajánlatos elkezdeni vizet inni, megemelt adagban, hogy minél gyorsabban helyrehozzuk a szervezetünk egyensúlyát.

Persze más folyadékokat is ihatunk megemelt adagban, azonban azt tudnunk kell, hogy leginkább a víz az, ami helyrehozza a szervezetünket.

Facebook hozzászólások