AKÁR 5 MILLIÓS BÍRSÁGOT IS KAPHATUNK, HA NEM ÍRTJUK KI A PARLAGFÜVET

Hatalmas pénzbírságokra számíthatunk, ha nem írjuk ki a parlagfüvet.

Július 1-jétől büntetnek érte.
Ha július 1-ig nem írtjuk ki a parlagfüvet, akkor a NÉBIH megbírságolhat minket elég magas összegekkel.

Ugyan büntetni csak július 1-től büntetnek, de a megyei kormányhivatalok már most ellenőrizhetik azt, hogy a gazdáknál található-e parlagfű, és hogy mindent megtesznek-e azért, hogy kiirtsák azt.

A parlagfű ezért veszélyes, mert nagyon súlyos allergiás tüneteket okoz, és az allergiától szenvedőknek ez veszélyes is lehet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Minden földhasználónak kötelessége egészen addig kiirtania a parlagfüvet a telkéről, amíg a növény bimbója ki nem alakul. Ha a virágzás megindulása előtt mindez nem történik meg, a földhasználó komoly növényvédelmi bírságra számíthat.

A bírság nagysága attól függ, hogy mekkora területen van a parlagfű. A bírság 15 ezertől egészen 5 millió forintig terjedhet. Valószínűleg senki sem szeretne 5 milliós bírságot kifizetni, azért a gazdák jobban teszik, ha még a virágzása előtt kiirtják a növényt.

Tehát még a virágzása előtt érdemes kiirtanunk a parlagfüvet. Fontos, hogy csak kesztyűben nyúljunk hozzá, hiszen ha szabad kézzel nyúlunk hozzá, akkor már az is allergiás reakciót válthat ki.
Érdekességként megemlítenénk, hogy Gyuri bácsi, azaz a Bükki Füvesember viszont kifejezetten ajánlja azt, hogy igyunk parlagfű teát, mert rengeteg mindenre jó, és ő még a rákra is ajánlja.

Az erről szóló cikket ITT olvashatja el.

Szólj hozzá

Hozzászólás