AKÁR 5 MILLIÓS BÍRSÁGOT IS KAPHATUNK, HA NEM ÍRTJUK KI A PARLAGFÜVET

AKÁR 5 MILLIÓS BÍRSÁGOT IS KAPHATUNK, HA NEM ÍRTJUK KI A PARLAGFÜVET
loading...

Hatalmas pénzbírságokra számíthatunk, ha nem írjuk ki a parlagfüvet.

[good_old_share]

Július 1-jétől büntetnek érte.
Ha július 1-ig nem írtjuk ki a parlagfüvet, akkor a NÉBIH megbírságolhat minket elég magas összegekkel.

loading...

Ugyan büntetni csak július 1-től büntetnek, de a megyei kormányhivatalok már most ellenőrizhetik azt, hogy a gazdáknál található-e parlagfű, és hogy mindent megtesznek-e azért, hogy kiirtsák azt.

A parlagfű ezért veszélyes, mert nagyon súlyos allergiás tüneteket okoz, és az allergiától szenvedőknek ez veszélyes is lehet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Minden földhasználónak kötelessége egészen addig kiirtania a parlagfüvet a telkéről, amíg a növény bimbója ki nem alakul. Ha a virágzás megindulása előtt mindez nem történik meg, a földhasználó komoly növényvédelmi bírságra számíthat.

A bírság nagysága attól függ, hogy mekkora területen van a parlagfű. A bírság 15 ezertől egészen 5 millió forintig terjedhet. Valószínűleg senki sem szeretne 5 milliós bírságot kifizetni, azért a gazdák jobban teszik, ha még a virágzása előtt kiirtják a növényt.

Tehát még a virágzása előtt érdemes kiirtanunk a parlagfüvet. Fontos, hogy csak kesztyűben nyúljunk hozzá, hiszen ha szabad kézzel nyúlunk hozzá, akkor már az is allergiás reakciót válthat ki.
Érdekességként megemlítenénk, hogy Gyuri bácsi, azaz a Bükki Füvesember viszont kifejezetten ajánlja azt, hogy igyunk parlagfű teát, mert rengeteg mindenre jó, és ő még a rákra is ajánlja.

Az erről szóló cikket ITT olvashatja el.

Read previous post:
VIDEÓ AZ ÜREGES FÖLD ELMÉLETRŐL
VIDEÓ AZ ÜREGES FÖLD ELMÉLETRŐL

Videó az üreges föld elméletéről. [good_old_share] Érdekes videó, ami elmagyarázza az üreges föld elméletét. Korábban írtunk arról, hogy egy elmélet...

MENNYI KÁRT OKOZOTT HAZÁNKNAK AZ EU TAGSÁG?
MENNYI KÁRT OKOZOTT HAZÁNKNAK AZ EU TAGSÁG?

MENNYI KÁRT OKOZOTT HAZÁNKNAK AZ EU TAGSÁG? [good_old_share] Ha valóban érdekelnek az adatok, és van elég türelmed ahhoz, hogy végighallgasd...

Close