NEM LEHET KIKAPCSOLNI A WINDOWS 10 KÉMKEDÉSÉT!

NEM LEHET KIKAPCSOLNI A WINDOWS 10 KÉMKEDÉSÉT!

Már sokat hallhattunk arról, hogy a Windows 10 kémkedik utánunk, ezt most meg is erősítették.

[cn-social-icon]

Persze nem csak a Windows 10, hanem az eddigi összes Windows, és a többi operációs rendszer is.

Miután ezek a dolgok kiderültek, a cég egy külön bejegyzésben elmagyarázta, hogy hogyan lehet ezeket a kémkedéseket kikapcsolni. Ez még a megjelenést követően volt.

Azonban körülbelül 2 hete megjelentek az új frissítések, amikben már nagyon nehéz ezeket kikapcsolni. Még a hozzáértők is csak nehezen tudják ezeket a funkciókat kikapcsolni, ráadásul a cég egyik igazgatója azt nyilatkozta, hogy a Windows 10 folyamatosan figyeli, hogy hogyan használják, majd ezeket az információkat visszaküldi a Microsoftnak.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Megerősítette, hogy néhány dolgot ugyan ki lehet kapcsolni, de a legfontosabbakat nem, így ugyanúgy figyeli a rendszer a felhasználóit.

„Vannak olyan esetek, amikor nem hagytunk választási lehetőséget, mert úgy éreztük, ezek hozzátartoznak a rendszer egészséges működéséhez. Tudnunk kell, mi döntötte be a rendszert, mitől vannak teljesítményproblémák, de ezek nem személyes adatok, azért gyűjtjük őket, hogy a személyes élménye mindenkinek jobb legyen”

Nos, ha tényleg nem személyes adatokat gyűjtenek, a rendszer akkor is megfigyeli az általunk látogatott oldalakat, és körülbelül mindent, amit nézünk. És mivel minket is könnyedén beazonosít, ezért semmit sem tudunk eltitkolni amit a neten csinálunk. Teljesen mindegy, hogy minek nevezik ezeket a visszaküldött adatokat, mert a lényegük ugyan az, mindent tudnak rólunk.

Ráadásul a Windows 10 Home felhasználói már ki sem tudják kapcsolni az automatikus frissítéseket, így a rendszer bármikor feltelepíthet rá azt, amit akar. Így a felhasználók jogosan érzik azt, hogy nincs sok beleszólásuk a gépükön lévő rendszerbe.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások