HA NETEZEL, AKKOR MOST FIGYELJ! ITT A PUSZTÍTÓ ZSAROLÓ VÍRUS!

HA NETEZEL, AKKOR MOST FIGYELJ! ITT A PUSZTÍTÓ ZSAROLÓ VÍRUS!

HA NETEZEL, AKKOR MOST FIGYELJ! ITT A PUSZTÍTÓ ZSAROLÓ VÍRUS!

Oszd meg!

[cn-social-icon]

Az internetes bűnözők találékonysága határtalan. (és egyben zseniális is).

 

Az internet felhasználók körében a CryptoWall zsaroló program már eddig is több millió dolláros veszteséget okozott. Természetesen a másik oldalról ennyit nyertek a program megálmodói, kiknek a zsebébe csorgott a viszonylag könnyen szerzett pénz.

Talán ez a felismerés ösztönözte őket arra, hogy a jól bevált „szörnyszülöttjüket” tovább fejlesszék, és most ismét „piacra dobják”.

Pusztít és tarol a CryptoWall zsaroló program továbbfejlesztett változata

 

A továbbfejlesztett verzióról tudni kell, hogy ez még nagyobb pusztításra képes, miközben sokkal nehezebb felismerni, mint az elődjeit. Ez a program az internetes alvilág körében igazi pénzeszsáknak számít, hiszen eddig (a becslések szerint) több mint 300 millió dolláros bevételhez juttatta a kiberbűnözőket.

A vírusirtó programok alig tudnak lépést tartani vele, hisz a fejlesztői folyamatosan azon dolgoznak, hogy a jól bevált vírusirtók képtelenek legyenek felismerni.

loading...

A program működése ördögi. Miután megkerülte a vírusvédelmünket, észrevétlenül feltelepül a gépünkre, majd a számítógépünkön található fájlok tartalmát kódolja, és a fájlneveket is titkosítja. Emiatt még nagyobb felfordulást okoz a gépünkön és a helyreállítást is tovább nehezíti.

Semmi gond! Fizess és visszakapod a fájlokat!

 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az internetes bűnözők lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy visszakapd a fájljaidat. Miután a "fertőzés" megtörtént, eljutsz a Decrypt Service weboldalra, ahol a csalók lehetőséget biztosítanak egyetlen fájl ingyenes helyreállítására – így igazolják azt, hogy ha megkapják a váltságdíjat, akkor helyre tudják állítani az állományokat.

A "váltságdíj" pillanatnyilag 700 dollár értékű Bitcoint. Ennyit kell leszurkolnod ahhoz, hogy megkapd a dekódoló kulcsot, amellyel helyreállíthatod a gépedet. A fizetést pedig Tor hálózatok közbeiktatásával lehet elvégezni, így gyakorlatilag visszakövethetetlenek az elkövetők.

Bár a szakemberek azt tanácsolják, hogy senki se fizessen, ezzel együtt azt is elismerik, hogy pillanatnyilag semmiféle eszköz nincs, amellyel helyreállíthatnánk a fájlokat.

Javasoljuk a külső meghajtókra történő rendszeres biztonsági mentéseket!

Oszd meg ezt a cikket, ha hasznosnak találtad! [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások