GYÖNYÖRŰ ŰRFELVÉTELT KÉSZÍTETTEK EGY RAKÉTÁRA SZERELT KAMERÁVAL

GYÖNYÖRŰ ŰRFELVÉTELT KÉSZÍTETTEK EGY RAKÉTÁRA SZERELT KAMERÁVAL

Gyönyörű felvételt készítettek az űrről.

[good_old_share]

A felvételt egy rakétára szerelt GoPro kamera segítségével készítették.

Természetesen nem ez az első olyan felvétel, amin egy nagyon magasra szálló GoPro kamera felvételeit láthatjuk, azonban ez az első olyan, ami ténylegesen kiment az űrbe.

Korábban ezeket a kamerákat meteorológiai ballonokra szerelték fel, és úgy engedték fel őket a magasba, ám ezek a ballonok csak az atmoszféra tetejéig jutottak, és attól tovább már nem.

loading...
Ezt a kamerát azonban egy űrbe kilőtt rakétára szerelték fel, és fel  is jutott az űrbe, hogy aztán onnan visszatérve, megmutassa nekünk azt, hogy milyen is odakint.

A kisfilmet még 2015 novemberében rögzítették az UP Aerospace egyik kísérlete során, ám csak mostanában publikálták. A GoPro Hero 4-et egy hatméteres SL-10 rakétára erősítették, amely 120 kilométer magasba repült fel.

A rakéta sebessége állítólag elérte az óránkénti 6110 kilométert is.

Most hogy közzétették a teljes videót, mi is megcsodálhatjuk a rakéta útját, és a világűrt, na meg persze a kamerák hazatérését is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Facebook hozzászólások