ROSSZAK A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐK!

ROSSZAK A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐK!

Bevizsgálták a szén-monoxid mérőket, és az eredmény elképesztő volt.


[cn-social-icon]

Mindössze 12 szén-monoxid mérő felet meg, a maradék pedig hasztalan volt.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a szén-monoxid mérőket vizsgálta, a végeredmény pedig az lett, hogy a vizsgált típusok nagyjából háromnegyede egyáltalán nem felelt meg az előírt biztonsági követelményeknek.

Rengeteg mérőt lehet kapni erre a célra, viszont csak kevés az, ami tényleg jól működik. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság összesen 42 fajta szén-monoxid mérőt vizsgált meg, és ezekből mindössze csak 12 felelt meg, azaz 12 volt csak biztonságos. (Felmerül a kérdés, hogy a hibás, vagy nem megfelelően működő, eddig eladott készülékek miatt bekövetkezett halálesetek miatt ki a felelős?)

loading...

De olyan gyártó is volt, akinek volt olyan terméke, ami biztonságos volt, és volt amelyik nem. Szóval nagyon nehéz jó szénmonoxid mérőt találni, és egy rossz szén-monoxid mérő, amit biztonságosnak gondolunk, akár az életünket is veszélybe sodorhatja.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A fogyasztóvédelem szerint, mindenképpen érdemes tüzeléstechnikai szaküzletben megvenni a mérőt, hiszen a szaküzletekben ki is próbálhatjuk a terméket. Emellett olyan terméket jó venni, amihez részletes leírás is van, és természetesen Magyar nyelven is.

Nos, ha sikerül egy jó terméket vennünk, akkor azért még nem garantált a biztonságunk. Vannak olyan dolgok amiket jó ha betartunk, ha tényleg biztonságban szeretnénk lenni.

Elsősorban érdemes szakemberre bízni a készülék felszerelését.

A szerkezeteket célszerű 1–1,5 méter távolságra elhelyezni a fűtőberendezéstől, 1,5–2 méter magasságban, a falak sarkától pedig minimum 30 centi távolságban.

Ezen kívül minden készüléken (elvileg) kell lennie egy bizonyos próba gombnak amivel kipróbálhatjuk, hogy valóban működik-e a készülék. Ezt tehát érdemes kipróbálni.

Ha esetleg a jelző beriaszt, akkor azonnal menjünk ki a lakásból és szellőztessünk ki jó alaposan. Rengetegen halnak meg szén-monoxid mérgezésben, ezért vegyük komolyan azt és ne bízzuk a véletlenre, ha esetleg önöknél nincs szén-monoxid mérő, vagy nem biztosak benne hogy jól működik, akkor mindenképpen vegyenek egyet.

Természetesen arra is figyelnünk kell, hogy ezek a mérők csak egy bizonyos ideig jók, ha lejárt a „szavatosságuk” akkor cseréljük ki, és ne bízzuk a véletlenre az életünket.
[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások