GYÖNYÖRŰ DRÓNVIDEÓ KÉSZÜLT A VILÁG LEGSZEBB FOLYÓJÁRÓL

GYÖNYÖRŰ DRÓNVIDEÓ KÉSZÜLT A VILÁG LEGSZEBB FOLYÓJÁRÓL

Gyönyörű drónvideó készült a világ legszebb folyójáról.

[good_old_share]


Nem mindennapi látvány.

Az Andok keleti részén, Kolumbia Meta tartományában hömpölyög 120 kilométer hosszan a Cano Cristales (Kristály-folyó), a világ egyik leglátványosabb folyója.
A folyó egy viszonylag kis területet szel ketté, azonban ennek a kis területnek hihetetlenül nagy és színes az élővilága. A területen 8 macskaféle, 8 majomféle, 550 madárfaj, 1200 féreg és 100 hüllőfaj él, ami azért elég szép szám.

loading...

Ráadásul emellett még 48 orchideafaj és 2000 további növényfaj is található, így elmondható, hogy ennek a folyónak a környezete a leggazdagabb a világon.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Már önmagában ettől is szép látvány lenne, azonban erre még az is rátesz, hogy a folyónak több vízesése is van, rengeteg fura sziklaalakzat veszi körbe, és sokszor kör alakú medencék között halad.

Ez így mind egy gyönyörű látványt kelt, azonban még ez sem minden, hiszen a folyó nem erről híres igazán.

A folyó ugyanis időnként szivárványszínbe borul, köszönhetően a vízben lévő algáknak.

Ez az összkép pedig gyönyörű, és nem véletlenül hívják a Cano Cristales-t a világ legszebb folyójának.

A szivárvány színbe borult folyót azonban csak nagyon ritkán látni, mert a kialakulása rengeteg körülménytől függ.

Csak az esős és a száraz évszak közötti, rövid időszakokban, ha megfelelő a folyó vízhozama, és az időjárás, és fényviszonyok is kellenek ahhoz, hogy az algák ellephessék a vizet. Az, hogy a növények milyen színárnyalatot vesznek fel, ugyanezektől a feltételektől függ.A csodálatos látványt nem egyszerű saját szemmel megnézni, ugyanis az út csak a még Kolumbiában is eldugottnak számító kisvárosig La Macarenaig visz, onnan kizárólag ló, vagy öszvérháton közelíthető meg.
Egyébként a kétezres években a folyó környéke lázadó gerillák által ellenőrzött terület volt, akik gondolkodás nélkül lőttek mindenkire, aki a közelükbe merészkedett. Ma már azonban sokkal biztonságosabb a környék.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások