HATÉKONY TRÜKKÖK VÁSÁRLÁSHOZ!

HATÉKONY TRÜKKÖK VÁSÁRLÁSHOZ!
loading...

Minden alkalommal úgy indulsz el vásárolni: legközelebb figyelsz majd rá, csak azt veszed meg a amire valóban szükséged van. Nem vásárolsz meg fölösleges dolgokat, nem csábulsz el a „kihagyhatatlan” akcióktól. Aztán persze mégis óriási csomagokkal érsz haza az aktuális nagybevásárlásból. Hamarosan indul a következő hónap, ha szilárdan eltökélted, hogy változtatsz ezen, néhány hasznos tanáccsal segítünk Neked!

[cn-social-icon]

Az első és legfontosabb szabály:  éhesen  soha nem menj vásárolni, mert a „többet kíván a szemed, mint a szád” esete könnyen előfordulhat nálad. Ha teli gyomorral látogatsz a közeli, vagy távolabbi szupermarketbe, nem pakolod  majd tele felesleges dolgokkal a bevásárló kocsidat.

A második szabály: írj listát a megvásárlandó dolgokról, hogy céltudatosan haladhass, és elkerüld a felesleges termékek megvásárlását.

loading...

Elindulás előtt ellenőrizd otthon, hogy miből mennyi van otthon, mire  van- és mire nincs szükséged. Így elkerülheted, hogy egy esetleges szuperakció esetén se vásárolj valamiből túl sokat.

Habár jelentős árengedmény esetén tényleg érdemesebb egy-egy termékből nagyobb mennyiséget vásárolni, de azért túl sokat ne vegyünk belőle! Ha túl vásároljuk magunkat, spórolás könnyen pazarlásba csaphat át: a felhalmozott élelmiszer egy része a kukában landolhat! Ráadásul, ha egy kevésbé fontos dologra elköltötted a pénzt, csak mert akciós volt lehet, hogy valamire, amire tényleg szükséged lenne, nem futja majd a hónap végén.

Figyelj az időre! Itt nem arra gondolunk, hogy futva közlekedj az áruházban a sorok között!  Viszont ügyelj a szavatossági időre, főleg ha nagyobb mennyiséget vásárolnál. A friss és könnyen romló ételek esetében ez még fontosabb!

Ha a termékek frissességéről van szó, minden esetben nagyon figyelj oda!

Húsok esetében minden esetben hivatkozz a látottakra és „szagoltakra”. Ha a hús színe alapján nem tűnik frissnek, kissé nyálkás felületű, esetleg be van takarva fóliával, gondold meg, hogy megveszed-e. Ha pedig a húspultot belengő illatok sem épp a frissességről árulkodnak, kerüld el a helyet.

Bár sok szülő nem szívesen vásárol a gyerekekkel együtt, mégis jó, ha néha magunkkal visszük őket. A boltba megyünk, mert ott van dolgunk. Jó, ha ezt így tanulja meg a gyerek, így elkerülhetjük azt, hogy játszótérként vagy ajándékkosárként tekintsen rá. Lefektethetjük a szabályokat is, mielőtt belépünk az ajtón. Például: egy dolgot választhatsz és a választásodat nem változtathatod meg.

[cn-social-icon]

Read previous post:
A MALÉV GÉPÉT LELŐTTÉK 1975-BEN
A MALÉV GÉPÉT LELŐTTÉK 1975-BEN?

A 240-es járat rakétát kapott, vagy véletlen baleset történt? 1975. szeptember 30-án esett a tengerbe a Malév gépe. Bejrútba repült ...

IGAZI CSODASZER - A ROOIBOS TEA.
IGAZI CSODASZER – A ROOIBOS TEA

IGAZI CSODASZER - A ROOIBOS TEA   Bemutatjuk a rooibos tea jótékony hatásait!   A világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend...

Close