A RENDŐRÖK LEGÚJABB FEGYVERE BÁRMELYIK AUTÓT LEÁLLÍTJA – VIDEÓ

loading...

A rendőrök legújabb fegyvere bármelyik autót leállítja.


Bár még nem tudni, hogy valóban bevezetik-e.
Valószínűleg az akciófilmekből nyúlták az ötletet, és bár jó a kivitelezés, nem tudni, hogy ez mégis mennyire balesetveszélyes.

loading...

Biztosan mindenki látott már olyan akciófilmeket, amikben az autóból kinyúló tüske kilyukasztotta a menekülő fél autójának a kerekeit.

a videóban is van rá pár példa, mint például a Batmenben, vagy a James Bond-ban.

Nos valószínűleg az ezekhez hasonló akciófilmekből vették az ötletet, és úgy gondolták, hogy el is készítik ezt a fegyvert, hiszen nagyon sokszor előfordul, hogy a rendőrségnek üldöznie kell valakit.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Mivel ha a lövés nem indokolt, akkor nem lőhetnek rá az autóra, és természetesen az autókat sem szeretnék összetörni egy kipörgetéses manőverrel, ezért sokszor órákig is elhúzódhat egy üldözés.

Pontosan ezért készítették a mobiltüskét, ami gombnyomásra kicsapódik az autóból, és kilyukasztja az autó kerekeit.
Tulajdonképpen ugyan az a funkciója, mint egy sima hagyományos tüskés útzárnak, viszont így az autóra szerelve egy igazi fegyver.

Persze ez nagyon balesetveszélyes is, hiszen ha egy nagy sebességgel haladó autó kerekeit kilyukasztjuk, akkor az irányíthatatlanná válik, és tulajdonképpen nagyobb esély van arra, hogy a menekülő meghal, minthogy élve elfogják.
Persze az is kérdés, hogy mi van akkor, ha a két autó összeakad. Bár elméletileg a tüskék leválnak a nyelvről, így ennek nem nagy az esélye, de ha mégis megtörténne egy ilyen baleset, akkor valószínűleg mindkét autóban meghalnának.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás