HATALMAS ÁTTÖRÉS – AZ ORVOSTUDOMÁNY A RÁK FELETTI TELJES GYŐZELEM HATÁRÁN ÁLL!

HATALMAS ÁTTÖRÉS - AZ ORVOSTUDOMÁNY A RÁK FELETTI TELJES GYŐZELEM HATÁRÁN ÁLL!

HATALMAS ÁTTÖRÉS – AZ ORVOSTUDOMÁNY A RÁK FELETTI TELJES GYŐZELEM HATÁRÁN ÁLL!

[good_old_share]


Az orvostudomány már hosszú ideje keresi azt a módszert, amellyel rövid idő leforgása alatt hatékonyan pusztíthatóak el a rákos sejtek az emberi szervezetben úgy, hogy közben az egészséges sejtek érintetlenül maradnak.
Most a rákkutatással kapcsolatban hatalmas áttörésről számoltak be a Durham (Egyesült Királyság) és az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói.

Ezt a sikert a kutatók kitartása mellett nagymértékben a technológia fejlődésének is köszönhetjük.

Sokan orvosi csodáról beszélnek, és a jövő életmentő rákkezeléséről. Akár néhány óra alatt egy végstádiumban lévő beteget is teljesen meggyógyíthatnak a kezeléssel.

Az orvostudomány a rák feletti győzelem határán áll – jelentették be azok a kutatók, akik egy érdekes és megdöbbentő kísérlet keretében olyan nanoszerkezeteket fejlesztettek ki, melyek a rák ellen vethetők be.

loading...

A 10 perc alatt felvett képek sorozata a humán prosztata sejtet mutatja motorizált molekulák által támadva.

Első hallásra kissé bonyolultnak tűnik, de rendkívül hatékony módszer."A kutatók már elvégezték a kísérleteket a mikroorganizmusokban és a kis halakban, hogy feltárják az in vivo hatékonyságot" – mondta  el Tour. "A következő lépés az, hogy ezt gyorsan áthelyezzük rágcsálókra, hogy teszteljük a nanotermékek hatékonyságát a gyógyászati ​​terápiák széles skáláján, így a rák gyógyításában is."

A mechanizmus az, hogy ezek a nanorobotok 60 másodperc alatt megfúrják a rákos sejteket, majd szétroncsolják azokat belülről.

A kutatók szerint egy perc kell ahhoz, hogy a motor egy membránon áthaladjon. "Nagyon valószínűtlen, hogy egy sejt rezisztencia alakulhat ki a molekuláris mechanikai hatásokkal szemben" – mondta Tour.

A terápia célzott, azaz nem lenne mellékhatása, ellentétben a kemoterápiával, ráadásul a nanorobotok nem támadnák meg az egészséges sejteket, csak a daganatos sejteket.

A kutatók elkészítették a mechanizmust bemutató videót is, melyet alább találsz meg.

loading…


Természetesen amennyiben újabb eredmények látnak napvilágot, akkor arról is beszámolunk!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

A szakemberek és onkológusok rendkívül derűlátóak a kutatási eredmények ismeretében, mert sokan úgy nyilatkoztak, hogy ténylegesen legyőzhető a rák.

A nanoszerkezetek ugyanis mechanikailag pusztítják el a sejteket. Nincs olyan kockázat, hogy bizonyos egyéneknél másként hat a kezelés, mivel ez a szervezetbe juttatott nanohadsereg minden esetben módszeresen számolja fel majd a daganatokat.
Az új technológiának két féle felhasználási terület is van. A működési elvről röviden: A fény által hajtott motorizált molekulákat az egyes sejtek membránjaiban lévő lyukak fúrására használják.

Mivel remekül működik, ezért az első lehetőség az, hogy terápiás szereket juttatnak a segítségükkel közvetlenül a rákos sejtekbe.

A második lehetőség pedig az, hogy a nanorobotokat (motorizált molekulákat) közvetlenül a sejteket halálra indukálják. Forrás, forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások