FALUT ÉPÍTENE A HOLDRA AZ EURÓPAI ŰRÜGYNÖKSÉG

FALUT ÉPÍTENE A HOLDRA AZ EURÓPAI ŰRÜGYNÖKSÉG

Falut építene a Holdra az Európai Űrügynökség.

[good_old_share]


Persze előtte rengeteg problémát kell még megoldani.

Az Európai Űrügynökség már tervezi egy falu megépítését a Holdra. Persze előtte ki kell küszöbölni a kommunikációs problémákat.
Ehhez egy startup cég lesz a segítségükre, akik korábban egy verseny miatt kezdtek el űrjárműveket építeni. A startup cég akkor kiszállt a versenyből, de ennek köszönhetően most sokkal nagyobb projectbe vághatnak bele.

loading...

A falu létrehozása előtt még meg kell oldaniuk a kommunikációt, ugyanis igaz, hogy már akár a naprendszer másik oldaláról is képesek vagyunk jeleket fogni, de ettől függetlenül az űrbéli kommunikáció rengeteg időbe és pénzbe telik.

Éppen emiatt a falu létrehozása előtt szeretnének egy adótornyot létrehozni a Holdon, aminek köszönhetően a kommunikáció egyszerű, gyors és olcsó lenne.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Az európai űrügynökségnek ebben segíthet a Part-Time Scientists nevű német startup.Ők korábban egy verseny miatt kezdtek el űrjárműveket építeni, azonban ebből később kiszálltak, mert nem tudták volna tartani a verseny határidejét.

Azonban az űrjárművek építését nem hagyták abba, és most odáig jutottak, hogy az Európai űrügynökséggel együttműködve hoznának létre egy falut a Holdon.

Úgy tervezik, hogy 2018-ban felküldenek két űrjárót a Holdra, hogy ellenőrizzék a körülményeket, majd ezután maguk az űrjárók lennének az „adótornyok”. Ez után, ha minden jól megy, akkor már olyan könnyű lenne kommunikálni a Holdról a Földdel, mintha csak egy ismerősünket hívnánk fel.

Ennek az ügyében a PTScientists már tárgyal a Vodafone-nal, mert az ő segítségükkel szeretnék működővé tenni a rádiótornyot.

A PTScientists számára ez egy hatalmas lehetőség lenne, ugyanis ők nem egy kormányzatilag vagy cégek által támogatott cég, hanem egy önkéntes tudósokból és mérnökökből álló csapat, így ez egy iszonyatosan nagy lehetőség, és elismerés is számukra, ráadásul az egészet magánfinanszírozásból hozták össze korábban.
A csapat két Holdjárója várhatóan 2018-ban indul útnak a Space-X Falcon-9-es rakétán, és amint elérik a Holdat, rögtön munkához is látnak.

Innen az űreszközök egyedül mennek tovább a Hold Taurus-Littrow-völgyét becélozva, ahol a NASA utolsó Hold-missziója, az Apollo-17 is leszállt, és az amerikai holdjárót hagyta. A PTScientists rá akar nézni a sokat megélt űreszközre, és megvizsgálni, hogy mit tett vele az elmúlt negyven év a Holdon.

Robert Boehme a PTScientists vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Ahhoz, hogy az emberiség el tudja hagyni földi bölcsőjét, ki kell alakítanunk az otthonunkon kívül is egy infrastruktúrát. A Mission to the Moon projekttel felhúzzuk és kipróbáljuk egy holdi kommunikációs rendszer alapjait.”

loading…


Az egyik holdjárójuk egyébként 100 kilogrammnyi hasznos műszert és egyéb dolgokat is visz magával, így nagyjából a lényeges dolgok már ott lesznek.

A PTScientists kutatói persze ismerik saját határaikat, és nem számítanak arra, hogy a két rover és az űrhajó túlélné a holdi éjszaka hidegét. Ezért 2020-ban újabb járműveket küldenének fel, egy állandóbb, stapabíróbb LTE-antenna felállításához.

A hosszú távú cél ugyanis az, hogy a startup kivegye a részét az Európai Űrügynökség által tervezett holdfalu megépítésében, és hozzájáruljon, hogy a jövő holdlakói könnyebben és olcsóbban kommunikálhassanak a Földdel.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások