ISMÉT A TELEKOM NEVÉBEN PRÓBÁLNAK MEG MINKET ÁTVERNI

ISMÉT A TELEKOM NEVÉBEN PRÓBÁLNAK MEG MINKET ÁTVERNI

Ismét a Telekom nevében próbálnak minket átverni.

[good_old_share]


A csalók nem adják fel.

Csalók hamis e-mailben küldtek fizetési felszólításokat a Magyar Telekom nevében, és a számlatartozás ügyében. A csalók ezután egy olyan kamu oldalra vezetik az áldozataikat, ami nagyban hasonlít a Telekom weboldalához.
Ezután ezen a kamu oldalon arra kérnek, hogy adjuk meg a bejelentkezési adatainkat, amit aztán követnek a banki adatok is.

loading...

Tehát ha a Telekomtól kapunk egy fizetési felszólítást e-mailben, és tudtunkkal nincs elmaradásunk, akkor nézzünk utána alaposan, mielőtt rákattintanánk a hamis linkre.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A Telekom megtette a szükséges lépéseket, így a csalók egyenlőre valószínűleg nem sokáig tudják ezen az url-en keresztül átverni az embereket, azonban elég valószínű hogy egy másik url-en keresztül újra megpróbálják majd, hiszen már régóta felbukkan időnként ez a fajta átverés.Persze nem csak a Telekomnál érdemes odafigyelni az ilyenekre, hanem minden ehhez hasonló e-mailnél, ugyanis a csalók mostanában nagyon szászálltak a szolgáltatók neveire, és előszeretettel próbálnak meg minket ezeken a neveken keresztül behúzni a csőbe.

Ez azt jelenti, hogy valószínűleg elég som embert sikerül átverniük, hiszen ha nem így lenne, akkor nem kockáztatnának.

De mire is érdemes odafigyelni egy ilyen levélnél?
A Telekom esetében például a linknek mindig tartalmaznia kell a telekom.hu részt, ha ez nincs ott, akkor már nem érdemes megnyitni a linket.

Ezen kívül érdemes egy gyanús levelet alaposan átolvasni, és ha az nyelvtani, vagy fogalmazási hibákat tartalmaz akkor egyértelműen kamu, hiszen a nagyobb cégek erre mindig ügyelnek, és szinte sosem fordul elő ilyen hiba.

Ha ezekre odafigyelünk, akkor nagyban csökkenthetjük annak az esélyét, hogy esetlegesen bedőlünk a csalóknak.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások