MUSZLIMOK BEPERELTÉK AZ ISKOLÁT, MERT NEM KAPTAK DISZNÓHÚS NÉLKÜLI ÉTELT

MUSZLIMOK BEPERELTÉK AZ ISKOLÁT, MERT NEM KAPTAK DISZNÓHÚS NÉLKÜLI ÉTELT
loading...

Muszlimok beperelték az iskolát, mert nem kaptak disznóhús nélküli ételt.

[good_old_share]


Az eset Franciaországban történt.

Sajnos most Franciaországban nem egyszerű az élet, hiszen a migránsok rengeteg szempontból megnehezítik a Francia állampolgárok életét.

loading...
Szerencsére ma már azért valamivel könnyebb, és az emberek félelme is csökkent a terrortámadások után, de azért rengeteg ember még mindig tisztán emlékszik arra, hogy mi is történt a terrortámadások alatt, éppen emiatt alapvetően tartanak a Muszlim közösségektől.

Persze sokan pozitívan gondolkodnak, és próbálják befogadni őket a társadalomba előítéletek nélkül.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A nagyobb nyugalomnak köszönhetően mostanában egyre ritkábban hallani Franciaországról, azonban most ismét felkaptak egy hírt, miszerint egy Muszlim szervezet beperelt egy iskolát azért, mert a diákok nem kaptak disznóhús nélküli ételt.Köztudott, hogy a vallásos Muszlimok nem esznek disznóhúst, így ez a Muszlim szervezet szerint megnehezítette a diákok életét, és az étkezésüket az iskolában.

A hatalmas felháborodást pedig az váltotta ki, hogy a bíróság igazat adott a Muszlim szervezetnek.

Az ítélet szerint ugyanis az iskolának kötelessége más ételt biztosítani azoknak a diákoknak a számára, akik nem esznek disznóhúst, mert az iszlám, vagy a zsidó vallást követik.

Az iskolában egyébként 1984 óta biztosítottak külön étkezést a muszlim vallásúak számára, de a helyi vezetés ezt 2015-ben beszüntette.

A muszlim szervezet szerint ez viszont sértő, és ellentmond a vallásszabadságnak.

A bíróság igazat adott a muszlim szervezetnek, azonban kihangsúlyozták, hogy nem vallási okokból döntöttek így, hanem azért mert a gyerekek javát nézték. Szerintük ugyanis több muszlim diák inkább kihagyta az étkezést, ami megnehezítette a tanulmányaikat.
Ezen kívül szerintük az is fontos, hogy a gyerekek együtt tudjanak ebédelni, hiszen ez is közelebb hozza őket egymáshoz, így csökken a kirekesztés.

A helyi iskola azonban nem fogadja el ezt a döntést, így fellebbezett a bíróságon, az ügy pedig megy tovább.

A bíróság érvei egyébként még nagyjából érthetőek és elfogadhatóak is lennének abban az esetben, ha ez mindenkire igaz lenne, azonban az furcsa, hogy a muszlimok étkezésével foglalkoznak, azonban azzal nem törődnek, hogy például mi van a vegetáriánusokkal és sorolhatnám. Ha ők perelték volna be az iskolát, akkor is igazat adtak volna nekik?

Valószínűleg nem.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
ISMÉT A TELEKOM NEVÉBEN PRÓBÁLNAK MEG MINKET ÁTVERNI
ISMÉT A TELEKOM NEVÉBEN PRÓBÁLNAK MEG MINKET ÁTVERNI

Ismét a Telekom nevében próbálnak minket átverni. [good_old_share] A csalók nem adják fel. Csalók hamis e-mailben küldtek fizetési felszólításokat a...

SZÁLLODAI ALKALMAZOTTAK MESÉLTÉK EL A LEGMEGDÖBBENTŐBB DOLGOKAT, AMIKKEL TALÁLKOZTAK
SZÁLLODAI ALKALMAZOTTAK MESÉLTÉK EL A LEGMEGDÖBBENTŐBB DOLGOKAT, AMIKKEL TALÁLKOZTAK

Szállodai alkalmazottak meséltek a tapasztalataikról. [good_old_share] Elmesélték a legfurcsább dolgokat, amikkel valaha találkoztak. Általánosságban nem lehet rossz egy szállodában dolgozni,...

Close