MUSZLIMOK BEPERELTÉK AZ ISKOLÁT, MERT NEM KAPTAK DISZNÓHÚS NÉLKÜLI ÉTELT

MUSZLIMOK BEPERELTÉK AZ ISKOLÁT, MERT NEM KAPTAK DISZNÓHÚS NÉLKÜLI ÉTELT

Muszlimok beperelték az iskolát, mert nem kaptak disznóhús nélküli ételt.

[good_old_share]


Az eset Franciaországban történt.

Sajnos most Franciaországban nem egyszerű az élet, hiszen a migránsok rengeteg szempontból megnehezítik a Francia állampolgárok életét.
Szerencsére ma már azért valamivel könnyebb, és az emberek félelme is csökkent a terrortámadások után, de azért rengeteg ember még mindig tisztán emlékszik arra, hogy mi is történt a terrortámadások alatt, éppen emiatt alapvetően tartanak a Muszlim közösségektől.

loading...

Persze sokan pozitívan gondolkodnak, és próbálják befogadni őket a társadalomba előítéletek nélkül.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A nagyobb nyugalomnak köszönhetően mostanában egyre ritkábban hallani Franciaországról, azonban most ismét felkaptak egy hírt, miszerint egy Muszlim szervezet beperelt egy iskolát azért, mert a diákok nem kaptak disznóhús nélküli ételt.Köztudott, hogy a vallásos Muszlimok nem esznek disznóhúst, így ez a Muszlim szervezet szerint megnehezítette a diákok életét, és az étkezésüket az iskolában.

A hatalmas felháborodást pedig az váltotta ki, hogy a bíróság igazat adott a Muszlim szervezetnek.

Az ítélet szerint ugyanis az iskolának kötelessége más ételt biztosítani azoknak a diákoknak a számára, akik nem esznek disznóhúst, mert az iszlám, vagy a zsidó vallást követik.

Az iskolában egyébként 1984 óta biztosítottak külön étkezést a muszlim vallásúak számára, de a helyi vezetés ezt 2015-ben beszüntette.

A muszlim szervezet szerint ez viszont sértő, és ellentmond a vallásszabadságnak.

A bíróság igazat adott a muszlim szervezetnek, azonban kihangsúlyozták, hogy nem vallási okokból döntöttek így, hanem azért mert a gyerekek javát nézték. Szerintük ugyanis több muszlim diák inkább kihagyta az étkezést, ami megnehezítette a tanulmányaikat.
Ezen kívül szerintük az is fontos, hogy a gyerekek együtt tudjanak ebédelni, hiszen ez is közelebb hozza őket egymáshoz, így csökken a kirekesztés.

A helyi iskola azonban nem fogadja el ezt a döntést, így fellebbezett a bíróságon, az ügy pedig megy tovább.

A bíróság érvei egyébként még nagyjából érthetőek és elfogadhatóak is lennének abban az esetben, ha ez mindenkire igaz lenne, azonban az furcsa, hogy a muszlimok étkezésével foglalkoznak, azonban azzal nem törődnek, hogy például mi van a vegetáriánusokkal és sorolhatnám. Ha ők perelték volna be az iskolát, akkor is igazat adtak volna nekik?

Valószínűleg nem.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások