HÉTFŐ ESTE SZABAD SZEMMEL IS LÁTHATÓ LESZ A MARS

HÉTFŐ ESTE SZABAD SZEMMEL IS LÁTHATÓ LESZ A MARS
loading...

Hétfő este akár szabad szemmel is látható lesz a mars.

[good_old_share]

Nagyon ritka égi jelenség szemtanúi lehetünk.

Az utolsó hasonló jelenség 11évvel ezelőtt volt, és most alkalmunk van rá, hogy ha esetleg 11 évvel ezelőtt lemaradtunk volna róla, akkor most bepótoljuk.
A mars ugyanis valamivel közelebb lesz a földhöz mint általában, így most akár szabad szemmel is láthatjuk a hatalmas vörös bolygót néhány óráig.

loading...

Persze ha van spéci távcsövünk, akkor sokkal nagyobb élményt nyújthat a hétfő este, de azoknak is egy élmény lehet, akik nem rendelkeznek csillagászati távcsövekkel.

Az űr fürkészése nagyon izgalmas, és érdekes hobbi. Bár ezt azok tudják igazán, akik rendelkeznek csillagászati távcsövekkel, hiszen ők sokkal több dolgot láthatnak, mint azok, akik csak hobbi távcsövekkel rendelkeznek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sajnos azok, akik nem rendelkeznek megfelelő kellékekkel, azok nagyon ritkán tudnak elkapni egy-egy érdekes csillagászati pillanatot. Azonban most hétfőn ők is tanúi lehetnek egy nagyon érdekes, és nagyon ritka jelenségnek. Történetesen annak, amikor a Mars kissé közelebb lesz a földhöz, mint máskor, így hétfőn akár szabad szemmel is megtekinthető lesz.

Persze szabad szemmel nem láthatunk belőle túlságosan sokat, de felismerhető lesz a mars, és sokaknak ez is elég.

Számítások szerint hétfőn, 2016.május.30-án olyan közel merészkedik a Mars, hogy szabad szemmel is láthatóvá válik, akkor ugyanis csak 76 millió kilométerre fog elhelyezkedni tőlünk. Persze ez is egy hatalmas távolság, azonban elég közel lesz ahhoz, hogy szabad szemmel is látható legyen.
Persze, akiknek van egy jobb minőségű eszközük, azoknak még nagyobb élményt nyújthat ez a látvány, ám anélkül is érdekes látvány lehet azok számára, akiket érdekel. Előre láthatólag este 10 óra és éjfél között lesz a legjobban kivehető a Hold mellett.

Read previous post:
MEGSZÜLETETT A MAGYAR FOCI HIMNUSZ PÁKÓ ELŐADÁSÁBAN
MEGSZÜLETETT A MAGYAR FOCI HIMNUSZ PÁKÓ ELŐADÁSÁBAN

Megszületett a Magyar foci himnusz. [good_old_share] Előadja: Fekete Pákó. Persze nem hivatalos himnuszról van szó, csak Pákó csinált egyet magától....

ÉRDEKES TÉNYEK A TESTÜNKRŐL
ÉRDEKES TÉNYEK A TESTÜNKRŐL

Néhány érdekes tény a testünkről. [good_old_share] Sok mindent tudunk a testünkről, azonban vannak olyan dolgok, amit csak kevesen. Most itt...

Close