LESZAKADT EGY 1 BILLIÓ TONNÁS JÉGDARAB AZ ANTARKTISZRÓL

LESZAKADT EGY 1 BILLIÓ TONNÁS JÉGDARAB AZ ANTARKTISZRÓL
loading...

Leszakadt egy 1 billió tonnás jégdarab az Antarktiszról.

[good_old_share]


A globális felmelegedés egyre nagyobb gondokat okoz.

Sajnos a globális felmelegedés egy hatalmas probléma, ráadásul évről évre egyre nagyobb problémát jelent.

loading...
Folyamatosan próbálják az emberek szájába rágni, hogy mekkora gond ez, mégis sokan észre sem veszik, és éppen emiatt nem is tehetünk ellene túl sokat.

Legutóbb Stephen Hawking, a világhírű brit fizikus is beszélt a globális felmelegedésről. Szerinte körülbelül egy évezred múlva kihal az emberiség, hacsak nem menekülünk el a Földről, új otthont találva magunknak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Mellette persze még rengeteg tudós, és ismert ember is ezen a véleményen van, és ez a feltevés beigazolódni látszik.

Most egy 1 billió tonnás jégdarab szakadt le az Antarktiszról. Igen, 1 billió.

A Larsen C nevű, 190 méter vastag, és 1 billió tonnás jégtömböt már évek óta figyelték a kutatók.

A repedés kilométerekkel lett hosszabb az évek során, így végül a tudósoknak sajnos be kellett jelenteniük, hogy a hatalmas jégtömb le fog szakadni. A hatalmas jégtömb persze hamarosan elolvad, és bár ez nem fog hatalmas károkat okozni, de még néhány ilyen eset, és komoly lesz a baj.

Márpedig erre nagy az esély, hiszen szinte évente törnek le hatalmas jégdarabok.
A Larsen C a történelem eddigi harmadik legnagyobb jégtömbje lehet. Nagyjából 460 millió úszómedencényi, 190 méter vastag, körülbelül 1 billió tonnás jégdarabról van szó.

A szakértők szerint a legrosszabb esetben a hatalmas jégtömb elolvadása után akár 10 centiméterrel is emelkedhet a tengerszint. Tehát még néhány ilyen eset, és hatalmas tengerszint emelkedés fog bekövetkezni.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
ILYEN EGY KÜLÖNLEGES MACSKAMENTÉS - VIDEÓ
ILYEN EGY KÜLÖNLEGES MACSKAMENTÉS – VIDEÓ

Ilyen egy különleges macskamentés. [good_old_share] Rengeteg macskamentős videó van a neten, de a Magyar mentősök videója mégis izgalmasabb, hiszen ez...

ROSSZ SZOKÁSOK, ÉS OKAIK
ROSSZ SZOKÁSOK, ÉS OKAIK

Rossz szokások, és okaik. [good_old_share] Miért csináljuk ezeket kényszeresen, mik az okaik és hogyan tehetünk ellene? Valószínűleg mindenki ismer legalább...

Close