ÚJABB ÁTVERÉS TERJED A FACEBOOKON!

ÚJABB ÁTVERÉS TERJED A FACEBOOKON!

Újabb átverés terjed a Facebook-on

 

Az ESET biztonságtechnológiai vállalat szakemberei minden felhasználót figyelmeztetnek a legújabb Facebookos átverésre, amely Robin Williams színész halálával kapcsolatban próbálja megtéveszteni a közösségi hálózaton felelőtlenül kattintgatókat.

Az átverés, amely nagyon gyorsan terjed, a legnépszerűbb közösségi hálózaton azt ígéri a felhasználóknak, hogy kattintás után megnézhetik a színész búcsúüzenetét. Azonban a nem létező videó megtekintése előtt meg kell osztani az ismerőseinkkel a linket, amivel a folyamatos terjedést biztosítják a csalók, illetve egy online felmérést is ki kell töltenünk, amiből pedig már profitálnak is a bűnözők.


„A közösségi oldalakon természetesen mindig azok az átverések terjednek a legjobban, aminek témája mindenkit foglalkoztat. Egy híres színész öngyilkossága így sajnos igazi kincsesbányát jelent az internetes bűnözőknek, hiszen emberek tucatjai kattintnak a linkekre további információk vagy esetlegesen videók reményében.

Mint minden esetben most is azt javasoljuk a felhasználóknak, hogy csak hiteles, megbízható forrásból származó linkekre kattintsanak, és amennyiben gyanú merül fel a tartalommal kapcsolatban, előtte ellenőrizzék azt más forrásokból is.” – mondta el Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

A MENTÉSEKET IS TÖRLI AZ ANDROIDOS VÁLTSÁGDÍJAS KÁRTEVŐ
Elsősorban a rövidebb jelszavakat használókat veszélyezteti a mentett tartalmakat is törlő androidos kártevő. Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 

loading...


(Az már tavasszal egyértelmű volt, hogy nyáron a telefonjainkra utaznak a bűnözők.) 2014 júliusában a legjobb háromba is sikerült egy újoncnak felküzdeni magát, de ezenfelül további kettő teljesen új vírust találunk a tízes listán. Az élen a helyzet változatlan, továbbra is a mentéseket törlő Win32/Bundpil féreg vezeti a mezőnyt lassan tizedik hónapja, míg második helyen maradt az előző hónapban felbukkant JS/Kryptik trójai. – PiacÉsProfit

Facebook hozzászólások