LASSUL A FÖLD FORGÁSI SEBESSÉGE, ÉS ENNEK ROSSZ KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK

LASSUL A FÖLD FORGÁSI SEBESSÉGE, ÉS ENNEK ROSSZ KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK

Lassul a föld forgási sebessége, és ennek nagyon rossz következményei lesznek.

[good_old_share]


Egyenlőre még a tudósok sem értik, hogy mi történik.

Sajnos úgy tűnik, hogy a földünk megállíthatatlan természeti katasztrófáknak lesz kitéve az elkövetkezendő években, és persze a földdel együtt mi is.
A coloradói és a montanai egyetem kutatóinak sikerült kimutatniuk, hogy a föld forgási sebességének a lassulása, és a földrengések között összefüggés van.

loading...

Ez pedig azt sejteti, hogy a 2018-as évben elég sok földrengés lehet, ráadásul valószínűleg 7-es erejű, vagy afölötti rengések ami iszonyatosan erős, és rengeteg emberéletet követelnek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Egyenlőre még nem derült ki pontosan az, hogy mitől is lehet, csak elméletek vannak.

A kutatók szerint, a Föld forgásának lassulása miatt az Egyenlítő "összehúzódik", emiatt a földlemezek erősebben feszülnek egymásnak. Bár ez az erőhatás alapvetően nem nagy, de a lemezekre már eleve nagy nyomás nehezedik.

Emiatt pedig sokkal több földrengés várható, mint korábban.

A kutatók megnézték, hogy 1900 óta, hány olyan földrengés volt, ami a Richter-skála szerint 7-esnél erősebb volt. Átlagosan 15, ám amikor a föld forgása lassult, akkor ez 25 és 35 közé esett.
A forgási sebesség persze az ember számára alapvetően nem érzékelhető, hiszen csak a másodperc milliomod részéről van szó, a NASA ugyanakkor épp emiatt képes előre öt évvel előre jelezni a problémát. A szakemberek szerint éppen ezért a várostervezőknek lehetőségük nyílik arra, hogy felkészüljenek az ilyen időszakokra.

Azt nem lehet megmondani, hogy hol lesznek a földrengések, csak azt, hogy az egyenlítő környékén.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások