HATALMAS BOTRÁNY OKOZOTT, AMIKOR KIDERÜLT, HOGY AZ ANDROIDOS TELEFONOK AKKOR IS MEGFIGYELTEK, HA LETILTOTTUK EZT A FUNKCIÓT

HATALMAS BOTRÁNY OKOZOTT, AMIKOR KIDERÜLT, HOGY AZ ANDROIDOS TELEFONOK AKKOR IS MEGFIGYELTEK, HA LETILTOTTUK EZT A FUNKCIÓT

A Google botrányba keveredett.


[good_old_share]

Ha androidos telefonnal rendelkezünk, akkor bármit teszünk, mindenképpen tudják, hogy merre járunk.Manapság már minden telefonban van helymeghatározás funkció, azonban ezt a legtöbben kikapcsolják annak érdekében, hogy ne kövesse őket folyamatosan a telefonjuk.

Van egy rossz hírünk, ez sem segít.

loading...

Kiderült, hogy az androidos telefonok akkor is folyamatosan nyomon követtek, ha letiltottuk a helymeghatározási funkciót. Persze ezt a legtöbben amúgy is sejtik, de eddig bizonyíték nem volt rá.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Most azonban kiderült, a Google viszont azt állítja, hogy ezeket az adatokat nem használták fel, de ennek ellenére a lebukás után azonnal leállították a nyomonkövetést.

A cég szerint erre azért volt szükség, hogy gyorsabban megkapjuk az értesítéseket és az üzeneteket, azonban állításuk szerint ezeket az adatokat más célokra nem használták fel, bár ezt nehéz elhinni azok után, hogy a cég elmondta, hogy miután felfedezték ezt a kis apróságot, azóta le is állították ezt a funkciót.Az elemzés szerint ezzel a módszerrel 6-7 kilométeres pontossággal lehetett tudni, hogy a mobil tulajdonosa merre jár, de városokban ennél is pontosabb helymeghatározást tett lehetővé.

Természetesen ez elég nagy felháborodást keltett, még annak ellenére is, hogy a legtöbbe tisztában voltak ezzel a dologgal, de ugye eddig nem állt rendelkezésre döntő bizonyízék.

Ezen kívül az is kiderült, hogy ez a funkció nem csak akkor működött, ha ki volt kapcsolva minden helymeghatározási beállítás, hanem akkor is, ha a telefonban nem volt SIM kártya. Na most akkor ugye minek kellenének a gyorsabb értesítések és üzenetek?

Persze az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel az, hogy a telefonok gyűjthetnek ilyen adatokat, azonban arról szó sem esik benne, hogy még akár akkor is megtehetik ezt, ha kikapcsoljuk a helymeghatározási funkciót.

loading…


Facebook hozzászólások