VASÁRNAP LEJÁRNAK A MEGYEI MATRICÁK

VASÁRNAP LEJÁRNAK A MEGYEI MATRICÁK
loading...

Vasárnap lejárnak a megyei matricák.

[cn-social-icon]

Aki még nem vásárolta meg az új matricákat, annak vasárnapig van ideje megvenni, különben nem használhatja a fizetős utakat.

Január 31. vasárnap éjfélig érvényesek a tavalyi megyei autópálya matricák és az országos éves jogosultságok, ezért aki idén is ezekkel az e-matrica típusokkal szeretné használni a díjköteles autópályákat és autóutakat, érdemes minél hamarabb megváltania az új, 2016-os jogosultságokat. Erre a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató hívta fel a figyelmet, egy csütörtöki közleményében.

loading...

Az e-matricákat a legegyszerűbben az interneten tudjuk megvásárolni, az ematrica.autopalya.hu oldalon, pár kattintással. Vagy az okostelefonunk segítségével egy applikáción keresztül is megtehetjük ezt, de akár sms-ben is.

De akik inkább személyesen szeretnék megvásárolni a matricát, mert abban jobban bíznak, azoknak is lesz erre lehetőségük, hiszen a megszokott pontokon is megvásárolhatják. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató 18 helyen megtalálható ügyfélszolgálati irodájában is kiválthatják a matricát, de akár a benzinkutakon is megtehetik ezt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az útdíjak nem emelkedtek, valamint nincs új díjköteles úthálózat, így a megszokott matricát, vagy matricákat bőven elég megvenni. Viszont fontos újdonság, hogy a nagycsaládosok, és a mozgáskorlátozott embereket kedvezmény illeti. A kedvezményüket a kormányablakon keresztül, előzetes bejelentés után érvényesíthetik a D2 kategóriába tartozó gépjárműveikre.

A tájékoztatás szerint idén 4 hét alatt közel félmillió megyei matricát vettek az autósok, vagyis a tavalyi egész éves megyei értékesítés egyharmadát. Az összes matricatípusból januárban mintegy 1,2 millió darab fogyott.

A büntetések, és a pótdíj fizetések elkerülése érdekében felhívták a figyelmet arra, hogy az e-matricákat minden esetben a pályára való felhajtás előtt kell megvásárolni, és a vásárlásnál érdemes ellenőrizni a díjkategória, a rendszám, felségjelzés, valamint az érvényességi idő helyességét.

[cn-social-icon]

Read previous post:
EZZEL A DALLAL ÜZEN A KORMÁNY, A KINTI MAGYAROKNAK
EZZEL A DALLAL ÜZEN A KORMÁNY, A KINTI MAGYAROKNAK

Egy dallal üzentek a kinti Magyaroknak. [cn-social-icon] Egy állami kezdeményezésként induló mozgalom bemutatott egy dalt „Örökségünk” címmel. A dal lényege...

NETES SZTÁR LETT A KÉT RÉSZEG FIATAL, MERT MEGAKADÁLYOZTAK EGY RABLÁST
NETES SZTÁR LETT A KÉT RÉSZEG FIATAL, MERT MEGAKADÁLYOZTAK EGY RABLÁST

Ez is egy ékes példa arra, hogy soha nem tudhatjuk azt az utcán, hogy éppen mibe futhatunk bele. Internetes sztár...

Close