TUDTAD? : AMIT FELRAKSZ A FACEBOOKRA, AZ MÁR NEM A TIÉD!

Van egy dolog, amit jobb ha tudsz, mielőtt még feltöltenél egy képet.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A képeket és a videókat, amiket feltöltesz, felhasználhatja a Facebook, mert lemondtál a tulajdonjogáról.

Gondolom a legtöbb ember nem olvassa el azokat a hosszú felhasználási feltételeket, hanem egyszerűen csak elfogatja. Úgy gondolja, hogy „hát úgysincs benne semmi érdekes”, pedig van.

A Facebook szabályzata ugyanis kimondja (amit el is fogadtunk, ha használjuk), hogy a közzétett fotók és videók tulajdonjogáról automatikusan lemondunk. Tehát amit felrakunk az már nem a miénk, és szabadon felhasználható.

Ezzel jobb ha tisztában vagyunk, mielőtt még olyan képet vagy videót tennénk fel.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ugyan azt beállíthatjuk, hogy a közzétett képeinket vagy videóinkat kik láthatják, de mivel a jogairól már lemondtunk, ezért a Facebook felhasználhatja bármire.

„A közzétételre kerülő fényképek és videótartalom vonatkozásában a felhasználó jogdíjmentes, az egész világra kiterjedő hozzájárulást ad a Facebook számára a tartalom szabad felhasználására.”

Tehát tényleg szabadon felhasználható, az egész világon szinte bármire. Ráadásul ez akkor is így marad, ha esetleg törlöd a képet vagy a videót, de akár az egész profilodat is törölheted, akkor is felhasználhatják azt. Tehát ami egyszer felkerült, az már az övék.

De még mindez nem elég, ha elfogadtad a felhasználási feltételeket, akkor ahhoz is hozzájárulsz, hogy a személyes adataidat az Egyesült Államokba továbbítsák, és ott „feldolgozzák”.

Szóval, mielőtt felteszünk valamit, előtte jobb ha tisztában vagyunk ezekkel a felhasználási feltételekkel, ha már egyszer elfogadtuk.

Ha szeretnéd, hogy mások is értesüljenek erről, vagy csak hasznosnak találtad a cikket, akkor oszt meg, hogy minnél többen megtudják!

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban.
KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás