ÚJABB KÉP, A KISBOLYGÓN LÉVŐ TITOKZATOS FÉNYRŐL

ÚJABB KÉP, A KISBOLYGÓN LÉVŐ TITOKZATOS FÉNYRŐL

Egy minden eddiginél részletesebb képet készítettek a Ceres bolygón lévő titokzatos fényről.

[cn-social-icon]

Korábban a Ceres nevű törpebolygón felfedeztek egy fényforrást, amiről azóta sem tudják, hogy pontosan mi is okozhatja.

A NASA Dawn nevű űrszondája, ami a kisbolygó körül kering, most egy nagyon részletes képet készített a fényről.

A kép felbontása nagyon jó, ezért tisztán és részletesen látszik az ismeretlen fényforrás, bár nem lehet tudni, hogy mi az. A tudósok még mindig csak találgatnak. Van akik szerint vulkáni eredetű, mások azt mondják hogy jég, de persze sokan idegen civilizációkra tippelnek.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A fénylő pont, egyébként annyira erősen fénylik, hogy a felvételt két képből kellett összerakniuk, hogy jól látható legyen. Az első kép a fénylő terület volt, amiről levették a fényerőt, mert nem lehetett látni annyira fénylett. A másik kép pedig a körülötte lévő terület volt, majd összerakták a két képet és kiretusálták, így állították össze a képet.

Tehát a fénylő pontnak igen erős fénye van. Reméljük, hogy a tudósok rájönnek hogy mi is lehet ez a fényforrás.

A Dawn szonda, egyébként ezt a felvételt 1470 kilométer magasból készítette a fényforrásról. A szonda mivel kering a Ceres kisbolygó körül, így az egész bolygót végigfotózza, tehát lehet, hogy egyéb érdekességeket is felfedeznek rajta a későbbiekben. És lesz még alkalma jobb képeket is készíteni, hiszen az űrszonda még közelebb fog jutni a bolygóhoz.

Most 1470 kilométer magasból készítette a falvételeket, de később lesz alkalma 400 kilométer magasból is végigfotózni a Cerest.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások