ÚJABB MÓDSZERREL PRÓBÁLJÁK FELTÖRNI A TELEFONJAINKAT

loading...

Megint megpróbálnak átverni, és megpróbálják feltörni a telefonunkat.

Most azonban egy SMS-el csinálják.


Korábban az volt a csalók bevett módszere, hogy indítottak egy hívást, amit ha visszahívtunk, akkor szép kis összeget emelt le a számlánkról.
loading...

Később aztán ezt leváltotta az a módszer, hogy elég volt csak felvennünk a telefont, amikor a szám hívott, és máris ugrott a pénzünk.

Sajnos ilyen a mai világ, mindenhol és mindennel megpróbálják átverni az embert, ráadásul már a telefonunkon és a gépeinken keresztül sem vagyunk biztonságban, hiszen azokat is próbálják feltörni, hogy így jussanak a számláink adataihoz.

Az új módszer is erre épül, és a telefonunkat törik fel vele, ráadásul itt elég egyetlen SMS-és máris bejutnak a telefonunkba, ha nem figyelünk oda.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Egy olyan szöveget tartalmaz, hogy “You have received a multimedia message from +[országkód] [telefonszám] Follow the link http: //www.mmsforyou [.] Net / mms.apk to view the message.” Tehát “Önnek egy multimédia üzenete jött az +[országkód] [telefonszáma] Kövesse a linket az http: //www.mmsforyou [.] Net / mms.apk helyre, hogy láthassa az üzenetet”.
Természetesen itt nem fogad minket üzenet.

Ez ugyanis nem egy üzenet, hanem úgymond „ajtót nyit” a hackereknek ahhoz, hogy bejussanak a telefonunkba és irányítsák azt. Sok ember számára az is gond lehet, hogy rögtön hozzáférnek a telefon minden adatához, tehát üzenetek, hívások, képek, videók. De a legnagyobb gond az, hogy mivel ők irányítják a telefont (persze ebből nem veszünk észre semmit).

loading…


Így lehetővé teszi azt is, hogy emelt díjas SMS-eket küldjenek, vagy hozzáférhetnek a számláink adataihoz is, ha esetleg telefonról jelentkeznénk be, így tulajdonképpen, könnyet átutalhatják maguknak a pénzt emelt díjas SMS formájában, majd letakarítanak mindent a telefonról és eltűnnek.

Tehát ha ilyen SMS-t kapnánk, akkor semmiféleképpen se nyissuk meg a benne lévő linket, hanem azonnal töröljük az SMS-t. És főleg ne feledjük: a csalók, tolvajok módszerei a technikai eszközök fejlődésével párhuzamosan folyamatosan lépést tart.

loading…Szólj hozzá

Hozzászólás