EGY ÉTTEREM HŰTŐBE TESZI A MARADÉKOT, HOGY ELVIHESSÉK A HAJLÉKTALANOK

EGY ÉTTEREM HŰTŐBE TESZI A MARADÉKOT, HOGY ELVIHESSÉK A HAJLÉKTALANOK

Egy étterem minden nap egy kinti hűtőbe teszi a maradékot, hogy elvihessék a hajléktalanok.


[good_old_share]

Megható történet.
Manapság rengeteg hajléktalan van a világ minden táján. Ezekkel az emberekkel pedig nagyon kevesen törődnek, pedig könnyedén segíteni lehetne rajtuk, csak éppen sok embert nem is érdekel.

Egy Indiai étteremtulajdonos azonban nagyon is törődik a hajléktalanokkal, és a rászorulókkal is, ezért egy remek tervet eszelt ki.

loading...

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy az éttermek rengeteg ételt pazarolnak el, és hogy ezek mind a kukába mennek.

Egy étterem egy átlagos napon általában több adagnyi ételt dob ki a nap végén, hiszen ezeket már nem tudták eladni, és természetesen nem szolgálhatják fel a másnapos kaját.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sajnos általában bizony ezeket az ételeket ki is dobják, és egyáltalán nem jut eszükbe az, hogy szét lehetne osztani a rászorulók között.

Persze vannak kivételek, de ez nagyon ritka.
Azonban egy Indiai étterem vezetője ezzel pontosan tisztában van, és kihelyeztek egy hűtőszekrényt azért, hogy a nap végén megmaradt ételt beletehessék, és elvihessék azok, akiknek szükségük van rá.

Az egész akkor kezdődött, amikor az egyik napon észrevette azt, hogy egy hajléktalan nő turkál az étterem kukájában ennivalóért.

A férfi rögtön azt érezte, hogy valamit tennie kell, és tisztában volt a lehetőségeivel.

Tudta azt, hogy egyszerűen segíthet, hiszen a saját étterme rengeteg maradékot termel, és elhatározta, hogy ezeket innentől nem a kukába fogják dobni, hanem szétosztják a rászorulók között.

Vásároltak egy hűtőszekrényt, és kihelyezték az étterem elé, és minden nap beleteszik a megmaradt ételeket, hogy a hajléktalanok, és azok akiknek nincs pénzük ennivalóra, kiszolgálhassák magukat.
Az étterem naponta körülbelül 75-80 adagnyi felesleget termel, ami aztán a kuka helyett a hűtőben végzi, és így rengeteg ember jóllakhat vele.

Az étteremtulajdonos azt szeretné, ha mások is így gondolkodnának, hiszen ha minden egyes étterem így csinálná, valószínűleg sokkal kevesebb éhező lenne.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások