ÉRDEKES TÉNYEK AZ UNIVERZUMRÓL

ÉRDEKES TÉNYEK AZ UNIVERZUMRÓL

Érdekes tények az univerzumról.


[good_old_share]

Érdekes dolgokat derítettek ki.
A hétköznapi emberek nagyon keveset foglalkoznak az univerzummal, és kevés dolgot tudnak róla, pedig bizony rengeteg az érdekesség.

Bizony rengeteg olyan dolog van, amiről nem is tudunk, pedig minden nap befolyásolja az életünket, és mi magunk is a részei vagyunk.

loading...

Nézzük meg, hogy az új kutatások milyen érdekes tényeket derítettek ki.

1. Az ősrobbanásban jött létre a testünkben található majdnem összes hidrogén, ami a víz alkotóeleme. Ez körülbelül 13,7 milliárd évvel ezelőtt történt.

2. Ha egy tőlünk 65 millió fényévvel arrébb élő földönkívüli egy szuperteleszkóppal nézne minket, akkor dinoszauruszokat látna a földön.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

3. Az univerzumnak is van szaga, méghozzá rum, málna, bacon, pörkölt mandula és puskapor illata van.

4. Minden emberben vannak olyan atomok, amelyek egyszer csillagok alkotóelemei voltak, és több milliárd évvel ezelőtt felrobbantak.

5. A világegyetemnek egyedül csak az 5 százalékát teszi ki a hétköznapi anyag. A maradék 95 százalék olyan sötét energia és sötét anyag, amiről a tudósok is alig tudnak valamit.

6. Az univerzumban sokkal több csillag található, mint amennyi homokszem van az egész földön.
7. Amikor a tévé „hangyás”, akkor az ilyenkor látható kép egy kis része az ősrobbanás utóhulláma.

8. A neutroncsillagok annyira sűrűek, hogy abból egy teáskanálnyi nehezebb, mint a Mount Everest.

9. A Vénuszon egy év 224 földi nap, de egyetlen nap a Vénuszon 243 nap a Földön, tehát a bolygón egy nap hosszabb, mint egy év.
10. Ha eltávolítanánk az atomjaink közötti üres helyet, akkor az egész emberiség, tehát 7 milliárd ember, beleférne egyetlen egy kockacukorba.

11. A Nap tömege az egész naprendszerünk 99,8 százalékát teszi ki, tehát 1,3 millió Föld elférne benne, annyira hatalmas.

[poll id=”2″]

[apss_share]

betöltés…
loading…


Facebook hozzászólások