ENSZ: ÁLLÍTSUK LE A BABAMENTŐ INKUBÁTOROKAT!

ENSZ: ÁLLÍTSUK LE A BABAMENTŐ INKUBÁTOROKAT!
loading...

ENSZ: ÁLLÍTSUK LE A BABAMENTŐ INKUBÁTOROKAT!

Az ENSZ furcsa, sokszor emberellenes megnyilvánulásairól mostanában egyre gyakrabban, és egyre többet hallani. Talán nem véletlenül.

[cn-social-icon]

Jóérzésű, és alapvető erkölcsi normák szerint élő embertársainkat valószínű, hogy felháborítja, és mélyen megrendíti az alábbi hír is. Nem csodálkozunk azon, hogy napjainkban egyre több emberben fogalmazódik meg a kérdés: ki, vagy mi is az az ENSZ valójában?

 

Kiket, és milyen érdekeket szolgálhat igazából?Az alábbi megdöbbentő hír a Magyar Kurír, Katolikus hírportálon jelent meg. Azt változtatás nélkül közöljük. Természetesen kíváncsian várjuk a hírrel kapcsolatos véleményedet, melyet az oldal alján a Facebook boxban elmondhatsz.

Az ENSZ az újszülöttmentő inkubátorok felszámolására szólította fel Lengyelországot

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága (CRC) ismét a babamentő inkubátorok megszüntetésére figyelmeztette Lengyelországot, a lengyel gyermekjogi ombudsman ezzel szemben úgy látja, hogy nem lehet lemondani az emberéleteket mentő megoldásról – jelent meg a lengyel sajtóban október 19-én, hétfőn.

loading...

Az ENSZ azután fogalmazta meg álláspontját, hogy Lengyelország szeptemberben közzétette a gyermekjogi egyezmény betartásáról szóló jelentést. A lengyel sajtó emlékeztet: az ENSZ már 2012-ben felhívott arra, hogy Európa-szerte be kellene tiltani a babamentő inkubátorokat. Arra hivatkozott, hogy ezek megsértik az újszülöttnek azt a jogát, hogy megismerje a szüleit. Az Opoka.pl lengyel katolikus hírportál ezzel kapcsolatban felidézte: a babamentő inkubátorok ellen elsőként Herczog Mária, a CRC magyar tagja lépett fel, szerencsésebbnek tartva a névtelen (anonim) kórházi szülés alkalmazását, amely lehetőséget adna az anya személyes adatainak megőrzésére és személyazonosságának későbbi megismerésére.

A lengyel sajtó idézte Marek Michalak lengyel gyermekjogi ombudsmant, aki elutasította az ENSZ álláspontját: „A bizottság a személyazonosság megismerésének jogát hangsúlyozza, de ez esetben az élethez való jog elsőbbséget élvez” – fejtette ki Michalak a PAP lengyel hírügynökségnek adott nyilatkozatában október 18-án. Az ombudsman elismerte, nem a legjobb megoldás, amikor a gyerekét felnevelni nem képes anya a babainkubátorban hagyja az újszülöttet, jobb lenne ezt a szülés után közvetlenül a kórházban megtenni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Ugyanakkor a babainkubátor jobb megoldás, mint ha az anya „erdőben vagy más veszélyes helyen hagyná” a gyermekét, a névtelen kórházi szülés pedig bonyolultabb adminisztratív eljárással jár, ami elriaszthatja az anyákat.

Lengyelországban több tucat fűtött, riasztóval felszerelt babamentő inkubátor működik, általában kolostorokban, kórházakban és gyermekotthonokban. Eddig 77 újszülöttet helyeztek el bennük. Az ENSZ álláspontja nem kötelezi Lengyelországot a jelenleg érvényes gyakorlat megszüntetésére, a következő országos jelentésben azonban be kell számolni a világszervezet által javasolt változások megvalósításáról.

MTI/Magyar Kurír

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
AMIT FELRAKSZ A FACEBOOKRA, AZ MÁR NEM A TIÉD!
TUDTAD? : AMIT FELRAKSZ A FACEBOOKRA, AZ MÁR NEM A TIÉD!

Van egy dolog, amit jobb ha tudsz, mielőtt még feltöltenél egy képet. [cn-social-icon] A képeket és a videókat, amiket feltöltesz,...

ILYEN, MIKOR EGY ELEFÁNTCSORDA MEGTÁMAD EGY MOTOROST
ILYEN, MIKOR EGY ELEFÁNTCSORDA MEGTÁMAD EGY MOTOROST!

Egy nagyon rémisztő videóra bukkantunk a neten. [cn-social-icon] Egy motorost megtámadott egy egész elefántcsorda. A motorosnak nem lett baja, de...

Close