NAPI NÉGY KÁVÉ, SEGÍTHET MEGELŐZNI A RÁK KIALAKULÁSÁT

NAPI EGY KV SEGÍT MEGELŐZNI A RÁK KIALAKULÁSÁT.

Újabb érdekesség a kávé jótékony hatásairól.

kave

[cn-social-icon]

Napi legalább négy csésze kávé elfogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kiújulásának kockázatát. Ez derült ki az amerikai Dana-Farber Rákintézet nagyszabású tanulmányából.


A vizsgálat majdnem ezer olyan ember bevonásával készült, akiknél műtétet és kemoterápiát is alkalmaztak a vastagbélrák kezelésére.

A Journal of Clinical Oncology című folyóiratban közölt eredmények szerint, akik naponta négy vagy annál több csésze kávét ittak, azoknál nagyon hasznosnak bizonyult a rák ellen.  Négy csésze kávé nagyjából 460 milligrammnyi koffein.

loading...

Ezeknél a pácienseknél 42 százalékkal kisebb volt a valószínűsége a rák kiújulásának, mint a kávét nem fogyasztóknál és 33 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak bele a rákba vagy egyéb betegségbe. Napi egy-két csésze kávé is nyújtott egy minimális védelmet, de négy-öt csésze már hatásosnak bizonyult.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a “Tetszik/Liked” gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: Érdekes Világ

A nagyon jó eredmények ellenére, a tanulmányokat vezető Charles Fuchs azt mondta, hogy aki eddig sem kávézott, az emiatt ne szokjon rá a kávéra.


“Ha valaki rendszeres kávéfogyasztó és vastagbélrák miatt kezelik, akkor ne hagyja abba a kávézást. Ha azonban nem iszik kávét és azon gondolkodik, hogy elkezdjen, először mindenképpen konzultáljon az orvosával” Mondta a szakember, és hozzátette, hogy még újabb tanulmányokra van szükségük ahhoz, hogy ezt teljesen meg tudják erősíteni.

A mostani tanulmány az első a világon, amely összefüggést mutatott ki a koffeintartalmú kávé és a vastagbélrák kiújulásának kockázata között.

Sok mostani tanulmány és kutatás, összefüggést talált arra, hogy a koffein segít a rák ellen. Már letesztelték a vastagbélráknál, az emlőráknál, és a májráknál is.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások