A FACEBOOK MEGFIGYELI A PRIVÁT ÜZENETEKET

A FACEBOOK MEGFIGYELI A PRIVÁT ÜZENETEKET
loading...

Eddig is lehetett sejteni, hogy a Facebook megfigyeli a privát üzeneteinket.

Több alkalommal írtunk már arról, hogy nem csak a kormányzat figyelheti, hogy éppen mit írunk, kivel tartjuk a kapcsolatot, vagy milyen weboldalakat böngészünk – (tehát milyen az érdeklődési körünk) az interneten, hanem a közösségi média csatornák is.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a tény viszonylag kevés felhasználót érdekel, vagy legalábbis sokan azt állítják, hogy őket ez nem zavarja. Természetesen ezt mindenki döntse el saját vérmérséklete szerint.

[cn-social-icon]

A Facebook rendelkezik egy új programmal, ami megfigyeli a privát üzeneteinket is, és ha egy esetleges bűncselekmény gyanúja áll fent, akkor értesítheti a rendőrséget.


loading...

A program arra képes, hogy gyanús tartalom esetén jelzi a cég egyik munkatársának, aki eldönti, hogy a tartalom alapján kell-e értesíteni a hatóságokat, vagy sem.

A Facebook biztonsági igazgatója elmondta, hogy a program azokat az embereket fogja figyelni, akiknek laza kapcsolatuk van a közösségi hálózatokon. Ez annyit tesz, hogy különös figyelmet fognak szentelni azokra, akik nem ismerősei egymásnak, mégis kommunikálnak, vagy éppen nem régiben váltak ismerőssé, de közös ismerősük nincs. Azokra is oda fognak figyelni, akik között nagy a korkülönbség, vagy éppen nagyon távol élnek egymástól, mégis beszélgetnek.

A program még azokat is nagyon figyelni fogja, akik bűnözők vagy szexuális bűntetteket követtek el. Természetesen, ha újabb bűncselekmény gyanúja áll fent akkor értesítik a rendőrséget.

Viszont itt már fel is merül egy újabb, alapvető kérdés: a facebook algoritmusa milyen, és főleg kitől átadott információk alapján tudja azt meg, hogy a megfigyelt személy (jogerős ítélettel megalapozva) korábban bűncselekményt, vagy bűncselekményeket követett el? Érdekes személyiségi jogi kérdés…

Néhány forrás szerint, a program segítségével, már sikerült bíróság elé állítani olyan embereket, akik gyermekekre „vadásztak”

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a “Tetszik/Liked” gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes

„Soha nem akartunk egy olyan környezetet létrehozni, ahol a munkatársaink magánbeszélgetéseket pásztáznak, így nagyon fontos az olyan technológiák alkalmazása, amelyeknél nagyon alacsony a téves pozitív találatok aránya”

Előfordult már, hogy a szoftvert gyilkosságok gyanúsítottjai ellen is felhasználták már. Volt olyan eset, amikor 62 oldalnyi képet és beszélgetést adtak át a rendőrségnek.


Persze természetes hogy az emberek nem örülnek ennek. Nyilvánvalóan senki sem veszi jó néven, ha a privát beszélgetéseit nézik, még akkor sem ha ezt a bűnözők kiszűrése miatt csinálják, legalábbis az ő elmondásuk szerint.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

De valószínű, hogy eddig is ugyanúgy megfigyeltek, csak éppen nem mondták ki.

Persze mindenki szeretné, ha elkapnák a bűnözőket, főleg az olyan embereket, akik komoly veszélyt jelentenek. De azért aggasztó hogy szinte bárki beszélgetését megnézhetik.

[cn-social-icon]

Read previous post:
ÚJ TALÁLMÁNY, AMI MEGMENTHET A VÍZBEFULLADÁSTÓL
ÚJ TALÁLMÁNY, AMI MEGMENTHET A VÍZBEFULLADÁSTÓL

Egy új, és nagyon hasznos találmányra gyűjtenek, ami rengeteg életet menthet. [cn-social-icon] A Kingii, egy csuklóra szerelhető szerkezet, ami hasonlóan...

A HATÁRON 10 EURÓÉRT KAPNAK EGY FLAKON VIZET A BEVÁNDORLÓK!
A HATÁRON 10 EURÓÉRT KAPNAK EGY FLAKON VIZET A BEVÁNDORLÓK!

A romák már meg is találták a legjobb bizniszt, hasznot húznak a menekültekből. [cn-social-icon] A határnál ugyanis 10 Eurót kérnek...

Close