A BOTOX A LEGHALÁLOSABB IDEGMÉREG

A BOTOX A LEGHALÁLOSABB IDEGMÉREG
loading...

A botoxról már sokan hallottak, de kevesen tudják, hogy igazából micsoda.

[cn-social-icon]

Igazából a leghalálosabb idegméreg, ami csak létezik a földön.

A botoxot rengeteg sztár, és gazdag ember használja arra, hogy eltűntessék a ráncaikat. Ez talán a legdrágább ránc eltűntetési kezelés, de vajon ők tudják, hogy mi is ez pontosan?

Szokták mondani, hogy a szépségért meg kell szenvedni, de sajnos sok ismert és híres ember annyira komolyan veszi ezt, hogy az emberiség által ismert leghalálosabb mérget lövi be az arcába. A botox az egyik leggyakoribb kozmetikai műtét alapja, és egyben az az anyag, ami a legmérgezőbb is a földön. A botoxból egyetlen gramm elég lenne ahhoz, hogy nyolc millió embert megöljön.

loading...

Igen jól olvasták, tömény formában egy gramm elég nyolc millió ember halálos dózisához. És a sztárok ezt használják arra, hogy kisimuljanak a ráncaik.

A botox egy rövidítés, azt jelenti, Botulinum toxin, ez a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt idegméreg. Úgy működik, hogy az idegsejtekben elpusztít néhány létfontosságú fehérjét, amivel megszünteti a kommunikációt az idegek és az izmok között. Ez pedig a légzés leállásához vezet, amibe rövid úton belehal az ember.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azonban ha csak nagyon-nagyon kis mértékben alkalmazzák, tényleg hihetetlenül kicsiben, akkor csak az idegeket roncsolja. Így szokták használni, célzottan az arcba a ráncok ellen. Ezek az idegek általában pár hónap alatt regenerálódnak, mivel csak kis mértékben károsodnak.

A ráncok ellen úgy használják, hogy célzottan azokra az arcizmokra „lövik”, ami a ráncokat létrehozzák a bőrön. Ez ugyan hatásos, és kisimul az arc, de sajnos az arcmimikát is szétroncsolják. Ezért tűnik olyan hullamerevnek azok arca, akik már átestek botox kezelésen.

A botox iszonyúan erős méreg, a halálos dózisa 0,000001 milligramm.  A becslések szerint, egy gramm elég lenne 8 millió ember megöléséhez, egy kilóval tehát az egész földet kiirthatnák, ha úgy tartaná kedvük.

Még szerencse, hogy a botoxot baktériumok állítják elő, és hihetetlenül kis mennyiségben. A BBC egyik cikke szerint, az, hogy egy kilogrammnyi botoxot  legyártsanak, az ezer milliárd fontba kerülne.

A botoxot egyébként csak egyetlen cég gyártja a világon, az Allegran, amit 2014-ben az Actavis nevű Amerikai gyógyszeripari cég felvásárolt, 70 milliárd dollárért. Ezt az idegmérget egyébként katonai szintű biztonsági körülmények között gyártják, egy kisvárosban, aminek mindössze 5000 lakosa van.

Kedves Olvasónk! A Facebook korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, így a közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes

Read previous post:
KÓRHÁZI FERTŐZÉS MIATT HALT MEG EGY BABA
KÓRHÁZI FERTŐZÉS MIATT HALT MEG EGY BABA

Állítólag egy anya azért vesztette el a gyermekét, mert a kisbaba elkapott egy kórházi fertőzést. A hírek szerint egy Vas...

EZÉRT ÉRZÜNK FORRÓSÁGOT AMIKOR TÖMÉNYET ISZUNK
EZÉRT ÉRZÜNK FORRÓSÁGOT AMIKOR TÖMÉNYET ISZUNK

Ezért érezzük forrónak a tömény italokat. Feltette már magában azt a kérdést, hogy vajon miért érezzük forrónak a tömény italokat?...

Close