KÓRHÁZI FERTŐZÉS MIATT HALT MEG EGY BABA

KÓRHÁZI FERTŐZÉS MIATT HALT MEG EGY BABA

Állítólag egy anya azért vesztette el a gyermekét, mert a kisbaba elkapott egy kórházi fertőzést.

A hírek szerint egy Vas megyei kórházban történt az eset.

Egy fiatal édesanya M. Annamária, a Borsnak nyilatkozott a családi tragédiáról. A hírek szerint az eset egy Vas megyei kórházban történt.

Az édesanya szerint, a gyermeke elkapott egy fertőzést a kórházban, és ez ragadta el a családtól a kisbabát. A család nem perelte be a kórházat, mert szerintük úgysem tudnának nyerni, és a kártérítés nem hozná vissza az elvesztett gyermeküket.

Korábban már írtunk a kórházi fertőzésekről. Egy nyílt levélben leírták, hogy a legtöbb kórházban hiányosak az eszközök, és pénzre lenne szükségük az eszközök beszerzéséhez. Azonban nem az eszközhiány a legnagyobb gond, hanem az, hogy megfelelő sterilizáló szereik sincsenek, így fennáll a kórházi fertőzés veszélye rengeteg kórházban.

loading...

 Évente többen halnak bele a kórházi fertőzésekbe, mint például autóbalesetbe, és ez a tény meglepő, elszomorító és rémisztő is egyben.

Erről bővebben ITT olvashat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az édesanya azt mondta, hogy a nem steril eszközök miatt hüvelygyulladása lett, és mivel a magzatburok megrepedt, így a kislánya is elkapta a fertőzést.

Az orvosok sürgősségi császármetszést vé­gez­tek, de túl pici, egykilós volt a baba, így nem tudta legyőzni a fertőzést. Annamária annyira rossz állapotba került a beavatkozás után, hogy nem is láthatta gyermekét, aki mindössze 8 órát élt.

Majd visszakerült Sopronba, ahol még két további hasi műtét várt rá, hogy megmentsék a méhét. Tíz hónap telt el, mire meggyógyultnak nyilvánították.

A család nem perelte be az intézményt, mert szerintük lehetetlen lenne megnyerni egy ilyen pert az orvosok és a kórház ellen, és ha sikerülne is, a kapott kártérítés nem hozná vissza az elvesztett gyermeküket.

Facebook hozzászólások