EZZEL A DALLAL ÜZEN A KORMÁNY, A KINTI MAGYAROKNAK

Egy dallal üzentek a kinti Magyaroknak.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Egy állami kezdeményezésként induló mozgalom bemutatott egy dalt „Örökségünk” címmel.

A dal lényege az, hogy a Magyarságukra próbálja emlékeztetni a kint élő Magyarokat. A mozgalmat Potápi Árpád, Nemzetpolitikai Államtitkár indította el. Az Örökségünk mozgalom a külföldön élő magyaroknak szól, de vajon nekik mi a véleményük erről?

A zene szerzője Gyulai István, és a dal a Magyar nyelv megőrzésére és a Magyarság megtartására ösztönöz. Szerintük kiváló eszköz arra, hogy közösséget kovácsoljon, és megerősítse a külföldön élő Magyarok kapcsolatát az országgal, és egymással is.

A mozgalom alapítói azt kérik a külföldön élő Magyaroktól, hogy ők is énekeljék el a dalt, és erről készítsenek videót, majd küldjék el nekik. Az elkészült videókból pedig készítenek egy új klippet, amikben a külföldön élő Magyarok is benne vannak.

Szép dolog, vagy pofátlanság?

Sajnos a helyzet az, hogy rengeteg magyar utazott ki külföldre a jobb megélhetés reményében, mert nem tudták eltartani a családjukat, és saját magukat sem ebben az országban. Vajon ők mennyire örülnek egy ilyen dalnak? Valószínű pont nem hatja meg őket.

Az országban olyan körülményeket kellene teremteni, hogy a Magyaroknak eszébe se jusson elmenni innen, vagy ha már elmentek akkor vissza akarjanak jönni, de nem. A helyzet folyamatosan egyre jobban romlik, és többen mennek el. De semmi baj, mert most kaptak egy dalt arról, hogy milyen jó is Magyarnak lenni.

„Magyarul érzek, Magyarul félek” Igen ők is így voltak ezzel, pontosan azért mentek el az országból.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Egyébként a kezdeményezés és a dal megosztja az embereket. Vannak akik jó kezdeményezésnek tartják, míg mások a pofátlanság legtetejének. Ön mit gondol? Mondja el a véleményét kommentben.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás