MEGVAN A RÁK ELLENSZERE? A LEUKÉMIÁT AKARTÁK KEZELNI, DE A RÁKOS SEJTEK PUSZTULTAK EL A SZERTŐL

MEGVAN A RÁK ELLENSZERE? A LEUKÉMIÁT AKARTÁK KEZELNI, DE A RÁKOS SEJTEK PUSZTULTAK EL A SZERTŐL.
loading...

MEGVAN A RÁK ELLENSZERE? A LEUKÉMIÁT AKARTÁK KEZELNI, DE A RÁKOS SEJTEK PUSZTULTAK EL A SZERTŐL

[cn-social-icon]

A kutatók már rendkívül hosszú ideje keresik a rák ellenszerét, mindeddig eredménytelenül.

 

Most úgy fest, hogy megtalálták azt a szert, amelytől a rákos sejtek egyszerűen szétolvadnak a szervezetben.Hatalmas áttörésként értékelik azt a gyógyszerkísérletet, melyet Ausztráliában végeztek a kutatók.

A gyógyszer a szervezetbe kerülve képes arra, hogy felismerje és megsemmisítse a rákos vérsejteket. A kutatók világszerte tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a BCL-2 protein védelmezi és tartja életben a szervezetünkben szaporodó rákos vérsejteket, de eddig nem voltak arra képesek, hogy olyan szert állítsanak elő, amely felkutatja és elpusztítja ezeket a fehérjéket.

Most fordult a kocka

 

A négy éven át tartó kísérletsorozatba összesen 116 beteget kezeltek a szerrel. Az eredmények magukért beszélnek. A Venetoclax nevű gyógyszerrel az esetek 79%-ában pozitív hatást értek el.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

John Seymour professzor, aki a kísérletsorozat egyik vezetője így nyilatkozott: "a Venetoclax egy teljesen új típusa a gyógyszereknek. Nincs még egy olyan szer, amely képes lenne megölni a BCL-2 fehérjéket."

A kutatók egyébként biztosak abban, hogy az eredmények ismeretében a készítmény felhasználható más típusú rákos megbetegedések esetén is.

A Venetoclax hatékonyan támad

 

A kísérlet végén kiderült, hogy azok a betegek, akiknél a szert alkalmazták és az hatásosnak bizonyult, már több mint egy éve tünetmentesek. A készítmény működési elve viszonylag „egyszerű”. Felkutatja és semlegesíti – a kutatók elmondása alapján „szétolvasztja” BCL-2 fehérjéket, amelyek életben tartják a rákos sejteket.A kutatási eredményeket már hivatalosan is közreadták, melyet a New England Journal of Medicine oldalain jelentetett meg.

A gyógyszer-felügyeleti szervek megkapták az AbbVie gyógyszergyártó cég kérelmét, és az jelenleg elbírálás alatt áll.

Kedves Olvasónk! A Facebook korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, így a közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások