ÚJABB TELEFONOS CSALÓK PRÓBÁLNAK ÁTVERNI

ÚJABB TELEFONOS CSALÓK PRÓBÁLNAK ÁTVERNI

Újabb telefonos csalók próbálnak meg átverni.


[good_old_share]

Ne dőljünk be mindennek.
Minden hétre jut legalább egy olyan eset, amikor telefonos csalók próbálják meg átverni az áldozataikat és pénzt lehúzni tőlük.

Szerencsére viszont egyre kevesebb az olyan ember, akit sikerül átverniük, hiszen mióta már mindenhol hallani a csalókról, és a különböző módszereikről, azóta az emberek is sokkal jobban odafigyelnek.

loading...

Egyre kevesebben veszik fel a rejtett, és az ismeretlen számokat, és egyre kevesebben dőlnek be a nyereményeket ígérő csalóknak, és persze egyre kevesebben hiszik el azt is, hogy éppen az unokájuk hívja fel őket egy ismeretlen számról, aztán pénzt kér azzal az indokkal, hogy bajban van.

A csalók rengeteg módszert használnak, ezért mindig nagyon figyeljünk oda.

Most egy csalónak (vagy többek, ezt nem tudni), sikerült átverniük egy férfit, egy nyereményt ígérő szöveggel.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A csalókról először az Index írt, miután az egyik olvasójuk elmesélte nekik a történetét.

A férfit felhívták a falók egy ismeretlen számról, majd aztán azt mondták, hogy a Telekomtól telefonálnak, és gratulálnak neki, ugyanis ő az egyik nyertes egy sorsolásos játékban.

Azt mondták neki, hogy a nyereménye egy 15 ezer forintos utalvány, amit beválthat a Tescoban, vagy a Spárban. Ehhez pedig nem kell mást tennie, minthogy a megadott kódot elküldi kétszer sms-ben a megadott számra.
Az áldozat szerencsére csak egy sms-t küldött el, mert a második küldésénél már jött az sms az igazi Telekomtól, hogy a vásárlási kerete nem elég a feltöltéshez.

A férfi ezt az üzenetet be is olvasta a csalóknak, akik rögtön rátették a telefont. Akkor az áldozat rádöbbent, hogy őt bizony átverték.

Gyorsan hívta a Telekomot, ahol elmondták neki, nincs semmilyen sorsolásos játékuk. Megkérte az ügyintézőt, hogy nézze meg az egyenlegét, és kiderült, hogy a csalók 15 ezer forintot vontak le tőle. Tehát ha a második sms-t is sikerült volna elküldenie, akkor már 30 ezret loptak volna el tőle.

Tehát ha esetleg felhívnának minket ezzel a szöveggel, akkor semmiképpen se dőljünk be neki, és NE küldjünk sms-t.

A szeretnéd, hogy mások is tudjanak róla, akkor oszd meg, hiszen így még több emberhez eljut.
[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások