EGY NAGY CÉG A KÖRNYEZETKÍMÉLÉS MELLETT DÖNTÖTT, ÉS EZZEL PÉLDÁT MUTATHAT A TÖBBI NAGY CÉGNEK IS

EGY NAGY CÉG A KÖRNYEZETKÍMÉLÉS MELLETT DÖNTÖTT, ÉS EZZEL PÉLDÁT MUTATHAT A TÖBBI NAGY CÉGNEK IS

Egy nagy cég a környezetkímélés mellett döntött.


[good_old_share]

Ezzel pedig példát mutathat más nagy cégeknek is.
Reméljük hogy más cégek is követni fogják a J&J-t, és azon dolgoznak majd, hogy kíméljék a környezetet.

A cég ezzel a döntésével leginkább a tengereket fogja kímélni, és szeretné azt az üzenetet közvetíteni a többi cég felé is, hogy ők is figyeljenek oda a környezetre.

loading...

A cég úgy döntött, hogy a műanyag fültisztító pálcikák helyett innentől papírból készült pálcikákat fog gyártani.

A műanyag pálcikák ugyanis nagyon környezetszennyezőek, hiszen a fülünk tisztítása után a kukában landolnak, ahonnan aztán a szeméttelepre kerülnek, azonban ott nem bomlanak el.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A másik probléma az, hogy nagyon sok esetben a tengerekben kötnek ki, ugyanis rengetegen vannak, akik nem a kukába dobják a fültisztítókat, hanem lehúzzák őket a wc-n, ahonnan aztán egy hosszú út után a tengerekbe kerülnek.

A tengerekben pedig már több milliárd fültisztító pálcika úszkál, ami nem fog elbomlani.

Ez ellen próbál most tenni a világ egyik legnagyobb kozmetikai cége, a Johnson & Johnson. A cég innentől kezdve papírból gyártja a fültisztító pálcikákat, ezzel nagyban kímélve a környezetét.
A környezetvédelmi alapítványok nagyon örülnek a cég döntésének, azonban azt is fontosnak tartják, hogy elmondják az embereknek, hogy a pálcikákat ne húzzák le a wc-n, hanem dobják be a szemétbe.

A papírpálcika azért lesz sokkal jobb, mert sokkal gyorsabban lebomlik, és nem bocsájt ki közben mérgező anyagokat magából.

Ezzel ellentétben a műanyag pálcikák iszonyatosan lassan bomlanak le, és emellett még mérgező anyagokat is kibocsájt.

A cég vezetője azt mondta, hogy tisztában vannak vele, hogy hatalmas szennyezést csinálnak, éppen ezért döntöttek a változás mellett.
[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások