NE VEDD FEL, NE HÍD VISSZA! VIGYÁZZ!

NE VEDD FEL, NE HÍD VISSZA! VIGYÁZZ!
loading...

NE VEDD FEL, NE HÍD VISSZA! VIGYÁZZ!

[cn-social-icon]

Ismét kezdődik a telefonos lehúzás. (Úgy látszik, hogy soha nem unják meg!)

 

Már megszokhattuk, hogy a bűnözők időről időre „frissítik” azokat a módszereket, melyekkel lehúzhatják a gyanútlan áldozatukat. Viszont van úgy, hogy visszatérnek a régi, jól bevált technikákhoz, és újból lecsapnak a mit sem sejtő emberekre.Mi próbáljuk tájékoztatni az olvasókat, és felhívni a figyelmet az éppen aktuális „trendekre”. Sajnos csak annyit tudunk tenni, hogy követjük az eseményeket és próbálunk minél több embert figyelmeztetni.

Most a Délmagyar internetes lapja számolt be arról, hogy ismét kezdődik a telefonos lehúzás. A módszer ugyanaz, amelyről jó néhány hónapja már mi is beszámoltunk. (igaz, akkor a 23, illetve a 24-el kezdődő külföldi számokról érkeztek a csalók hívásai).

loading...

Most a módszer nem, csak a szám változott!

 

Sokan kaptak ma hívást egy külföldi számról, ami +269336-al kezdődik, +2693364120-2693364129-es telefonszámokról érkezhet a kéretlen hívás, akár hajnalban is. Véletlenül se hívja vissza senki, a hívásnaplóból is érdemes törölni. Ha valaki mégis visszahívja, akkor borsos telefonszámra számíthat a következő számlázáskor.

Fontos tudnunk, hogy ezek a külföldi számok kivétel nélkül emeltdíjas hívásokat bonyolító számok. Aki visszahívja, az sokat veszíthet.A legjobb, ha ezekre a hívásokra nem is reagálunk, és figyelmeztetjük az ismerőseinket is erre a veszélyre.

Érdemes megemlíteni, hogy androidra kifejlesztettek egy programot, a neve „Black List” amivel be tudjuk állítani hogy bizonyos telefonszámokat blokkoljon a telefonunk, és így ha már egyszer hívtak és beállítottuk, akkor többet arról a számról nem tudnak minket felhívni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Read previous post:
PAPÍR VILÁG - TAROL A MAGYAR ANIMÁCIÓS FILM
PAPÍRVILÁG – TAROL A MAGYAR ANIMÁCIÓS FILM

Nagyszerű magyar animációs film született. [cn-social-icon] A film több nemzetközi elismerést is kapott. Néhány éve pár végzős animációs hallgató, elkészített...

Ő LEHET AZ EMBERISÉG UTOLSÓ REMÉNYSÉGE.
Ő LEHET AZ EMBERISÉG UTOLSÓ REMÉNYSÉGE

Ő LEHET AZ EMBERISÉG UTOLSÓ REMÉNYSÉGE [cn-social-icon] Ti küldtétek - Hegedűs András - Ez az alig 10 cm.-es kis állat...

Close