AZT HISZED HOGY A CSIRKE EGÉSZSÉGES? TÉVEDSZ

AZT HISZED HOGY A CSIRKE EGÉSZSÉGES? TÉVEDSZ

Azt hiszed, hogy egészséges a csirke?


[good_old_share]

Tévedsz.
Rengetegen esznek amiatt csirkét, mert sokkal egészségesebb, mint a vörös húsok.

És persze azért, mert több benne a fehérje és hasonlók.

loading...

Természetesen ez így is van, de csak részben. Az otthon tartott szárnyasok húsa valóban egészségesebb a vörös húsoknál, azonban az iparban tartott szárnyasokkal már teljesen más a helyzet.

Egy szervezet fel szeretné erre hívni a figyelmet azzal, hogy elmondja hogy mik is pontosan azok a fehér csíkok a csirkehúson.

Akik sok csirkét fogyasztanak, azon valószínűleg már észrevették, hogy a zsír párhozamos csíkokban rendeződik el a csirkék húsán. Persze nem minden esetben van így, azonban manapság egyre többször fordul elő.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A zsír párhuzamos csíkokba rendeződését nem más okozza, mint egy izom rendellenesség, ami az iparoknak köszönhető.

Az arkansasi és a texasi egyetem 2016-os kutatása tökéletesen rávilágított erre a problémára. 285 baromfit vizsgáltak, és a vizsgált baromfik 96 százalékánál megtalálható volt ez az izom rendellenesség.

A probléma ezzel az, hogy a baromfiknak nagyban megnövekszik a zsírtartalmuk, és sokkal alacsonyabb a fehérjetartalmuk.

Az amerikai terméktanács illetékese azt mondta, hogy ez a probléma csak a baromfik egy kis százalékát érinti, és hogy ez semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent a fogyasztók számára.
A kutatások ezzel szemben egészen mást mutattak.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért alakul ki a baromfik nagy részénél ez a rendellenesség. Ez a modern ipari csirketenyésztésnek köszönhető.

Az 1920-as években az ipari csirkéket 112 nap alatt hizlalták fel, hogy elérjék az egy kilogrammos súlyt.

Ehhez képest ma, 112 nap helyett már 47 nap alatt hizlalják fel őket, és nem az 1 kilogrammos súlyig, hanem már 2,8 kilogrammra.

Természetesen ez nagyon egészségtelen az állatok számára, és emiatt alakul ki ez a rendellenesség, ráadásul az ilyen gyorsan felhizlalt állatok nagyon rövid ideig élnek, és a rövid életük alatt szinte végig fájdalmak kínozzák őket.
[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások