NÉHÁNY DOLOG, AMIT ÉRDEMES TUDNI AZ AJÁNDÉK ERZSÉBET-UTALVÁNYRÓL

NÉHÁNY DOLOG, AMIT ÉRDEMES TUDNI AZ AJÁNDÉK ERZSÉBET-UTALVÁNYRÓL
loading...

Néhány dolog, amit jó tudni az ajándék Erzsébet-utalványról.


[good_old_share]

Jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mire is használhatjuk fel.
Valószínűleg már mindenki hallott róla, hogy a kormánytól tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak ajándékba a nyugdíjasok.

Valószínűleg sokaknak nagyon jól fog jönni ez a pénz, de jobb ha tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan mikor is érkezik, és hogyan, és kik is kapják meg, valamint hogyan tudjuk felhasználni ezeket az utalványokat.

loading...

Kik kapják meg az ajándék Erzsébet- utalványokat?

Az utalvány jár nagyjából minden nyugdíjasnak. Jár azoknak akik öregségi nyugdíjasok, azoknak akik rokkantsági nyugdíjasok, azoknak akik rehabilitációs ellátásban részesülnek, és azok is számíthatnak rá, akik korkedvezménnyel mentek nyugdíjba.

Ez összesen 2,8 millió nyugdíjast érint, tehát ők várhatják az ajándék tíz ezer forintos Erzsébet utalványt, amit a hírek szerint ezer forintos címletekben kapnak majd meg.

Mikorra várható?

Azt közölték, hogy az ajándék utalványokat 21 és 24.-e között kézbesítik, de lehetséges hogy néhány embernél elcsúszik, hiszen rengeteg utalványt kell kézbesíteniük, így előfordulhat az is, hogy az utalvány nem érkezik meg karácsonyig. Állítólag legkésőbb 31.-re azonban biztosan megkapják a jogosultak.

Kik kézbesítik?

A közlések szerint a kormányhivatalok és a járási hivatalok munkatársai fogják kézbesíteni az utalványokat, és nem a postások. Tehát jobb, ha akkor is kimennek a jogosultak, ha ismeretlenek csengetnek, hiszen akár a hivatalok dolgozói is lehetnek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Mire lehet költeni?

Élelmiszerekre és vendéglátóhelyeket költhető el, tehát azért nem mindenre költhető, de ettől függetlenül mégis csak mindenki jól jár azzal a tízezer forinttal.
Hol lehet elkölteni?

A nagy áruházak mindegyikében elfogadják az Erzsébet-utalványokat, a kisebb üzletekben azonban már vegyes, van ahol elfogadják és van ahol nem, de összesen 58 ezer helyen használható fel, de vásárlás előtt mindenképpen érdemes rákérdezni, hogy elfogadják-e.

Meddig lehet elkölteni?

Általában a kibocsátást követő év végéig költhetőek el, de mindenképpen érdemes megnézni a dátumot.
Át lehet adni másnak?

Elvileg átadható másnak, és más is felhasználhatja.

Beváltható pénzre?

Nem váltható be pénzre, csak utalványként használható fel, élelmiszerekre és egyéb dolgokra.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
EGY ORVOS KIOKTATTA A SZÜLŐKET, MOST Ő AZ INTERNET SZTÁRJA
EGY ORVOS KIOKTATTA A SZÜLŐKET, MOST Ő AZ INTERNET SZTÁRJA

Egy orvos kioktatta a szülőket, és most ő az internet új sztárja. [good_old_share] Elgondolkodtató ajtófeliratot készített. Egy gyermekorvos megunta a...

EGY ÚJ FEJLESZTÉSSEL MIKROSZKÓPPÁ VÁLHAT A TELEFONUNK - VIDEÓ
EGY ÚJ FEJLESZTÉSSEL MIKROSZKÓPPÁ VÁLHAT A TELEFONUNK – VIDEÓ

Egy új fejlesztéssel mikroszkóppá válhat a telefonunk. [good_old_share] Rengeteg hobbi fotós örülhet most. Régebben a hobbi fotósok is drágább, jobb...

Close