JAPÁNOK ELKÉSZÍTETTÉK AZT AZ ÚJSÁGOT, AMIBŐL ELDOBÁS UTÁN VIRÁGOK NYÍLNAK – VIDEÓ

JAPÁNOK ELKÉSZÍTETTÉK AZT AZ ÚJSÁGOT, AMIBŐL ELDOBÁS UTÁN VIRÁGOK NYÍLNAK - VIDEÓ

Japánok elkészítették azt az újságpapírt, amiből az eldobás után virágok nyílnak.


[good_old_share]

Ez tényleg környezetkímélés.
Japán egyik legnépszerűbb napilapja, a Mainichi pontosan olyan, mint bármelyik másik újság.

Akkor mutatja meg, hogy mennyire is különbözik a többi újságtól, ha már szemétté vált. A papírból ugyanis virágok hajtanak ki, tehát ha termőtalajon, vagy virágcserépben helyezzük el, akkor a fölösleges papírból virágok lesznek.

loading...

Az újrahasznosított papírból, vízből, és apró magvakból készülő, elültethető papír egyébként már nem új találmány, hiszen már egy pár éve megalkották, azonban most kezdték el komolyabban használni.

A Dentsu Inc, japán egyik legnagyobb reklámügynökségének jött az ötlet, hogy nyomtassanak a papírra újságot, a Mainichinél pedig rögtön kaptak az alkalmon és megcsinálták.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen az újság hatalmas siker lett Japánban, bár valószínűleg minden országban sikert aratna egy ilyen találmány, és naponta négy millió darabot adnak el belőle, ami 207 millió forint bevételt jelent a cégnek.

Valószínű, hogy Japán mellett egyéb más országokban is nemsokára elkezdik népszerűsíteni, hiszen nagyon jó ötlet, és környezetvédelmi szempontból is jó.

Persze valószínűleg Magyarországon nem lesz ilyen, gondolom nem különösebben kell magyaráznunk, hogy miért, de más országokban még lehet.
Talán egyszer a Magyar lakosság is jobban elkezd törődni a környezetvédelemmel, és jobban érdekli majd a saját környezete, és talán egyszer hozzánk is eljutnak az ehhez hasonló újságok.
Persze nem azt mondjuk, hogy egyetlen Magyar sem foglalkozik a környezetvédelemmel, de sajnos a felmérések alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Lakosság nagy része tényleg nem törődik vele, de szerencsére azért akadnak kivételek.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások