11 MILLIÓ TÉVÉRŐL DERÜLT KI, HOGY KÉMKEDIK A FELHASZNÁLÓK UTÁN

11 MILLIÓ TÉVÉRŐL DERÜLT KI, HOGY KÉMKEDIK A FELHASZNÁLÓK UTÁN

11 millió tévéről derült ki, hogy kémkedik a felhasználók után.

[good_old_share]

A cég most hatalmas kártérítést fizet.

Sokan eddig is hittek benne, hogy az okostelefonok, a számítógépek, tabletek, és a tévék kémkednek utánunk, azonban rengetegen voltak, akik csak összeesküvés elméletnek tartották őket.
Persze az utóbbiak tábora megfogyatkozott azután, hogy kiderült, hogy a számítógépeket valóban kémkednek, és maga az FBI egyik nagy rangú embere mondta azt, hogy náluk is letakarják a kamerákat.

loading...

Most egy tévéket gyártó cégről derült ki, hogy a készülékeik megfigyelték az embereket, majd aztán ezeket az információkat kiadták egy harmadik félnek.

A hírek szerint a VIZIO nevű okostévéket gyártó cég kémprogramokat tett a készülékeikbe.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Állítólag a készülékek titokban adatokat gyűjtöttek a felhasználókról, majd az információkat eladták egy harmadik cégnek, persze mindezt jó pénzért.
A botrányban nagyjából 11 millió készülék érintett.

Természetesen a tévék „plusz funkciójáról” a vásárlók nem tudtak. A gyártónak pedig most nagyon sokba fog kerülni ez a kis bónusz funkció.

A készülékekben van egy Smart Interactivity nevű funkció, aminek az a lényege, hogy programokat ajánl nekünk. Ebben még nincs is semmi, azonban a cég ebben helyezte el azt a kis kémprogramot is, ami aztán begyűjti az adatainkat.
Feljegyeztek minden számukra lényegesebb adatot, amit aztán nem kevés pénzért átadtak egy harmadik félnek.

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága most lépett az ügyben, és 2,2 millió dollárra büntették a céget.

A cég a hírek szerint nem viszi perre az ügyet, hanem kifizeti a büntetést, és törli az eddig összegyűjtött összes adatot.

loading…


[apss_share]

Facebook hozzászólások