2018-RA MÁR MINDENKI BEFIZETHET EGY ŰRUTAZÁSRA

2018-RA MÁR MINDENKI BEFIZETHET EGY ŰRUTAZÁSRA

2018-ra már mindenki befizethet egy űrutazásra.


[good_old_share]

Persze nem lesz olcsó.
Rengetegen irigylik az űrhajósokat amiatt, hogy kijuthatnak oda, ahová más sohasem. Persze emögött rengeteg munka, vizsgálat, felkészítés van és általában évekbe telik, mire valaki eljut odáig, hogy felmehessen az őrbe.

Erre pedig sok ember nem alkalmas, éppen ezért, számukra csal álom marad az űrutazás. Legalábbis eddig az volt.

loading...

Már régóta dolgoznak azon, hogy hétköznapi embereket is feljuttathassanak az űrbe, és egyfajta űrturizmust hozzanak létre. Persze ez egyáltalán nem olcsó, így megmarad a gazdagok játékának, de aki befizet rá, az mindenképpen egy életre szóló élményt kap.

Rengeteg év telt el azóta, hogy elkezdtek dolgozni ezen a projecten, és úgy tűnik, hogy végre sikerült elérniük a kívánt szintet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az Oroszok kifejlesztették, azokat az „űrkabinokat” amelyek már alkalmasak erre a célra, és az első komolyabb teszteket 2019-ben kezdik el.

Viszont a hírek szerint már a tesztutak előtt is be lehet rá fizetni, így bebiztosíthatjuk magunkat, hogy az elsők között legyünk.
Pavel Puskin, a KozmoKrusz vezérigazgatója azt mondja, a jegyeket 2018-tól kezdik majd árulni, nagyjából 200-250 ezer dolláros áron. Ez nagyjából 58-72 millió forintnak felel meg, így egyáltalán nem olcsó, bár ez várható volt.

Azt mondták, hogy az árak azonban még változhatnak, tehát arra is van esély, hogy esetleg olcsóbb lesz. Bár annyira valószínűleg sosem lesz olcsó, hogy az egyszerű, hétköznapi emberek is megengedhessék maguknak.

A járatok Oroszországból indulnak, és a turistáknak előtte részt kell venniük egy 3 napos felkészítésen, és átesniük egy orvosi vizsgálaton.

Ha ezzel megvannak, akkor már indulhatnak is az űrutazásra.

A hajók egyszerre hat utast képesek szállítani, és nagyjából 15 percet tartózkodnak majd az űrben, és nagyjából 6 percet lesznek a súlytalanság állapotában.
Persze kérdés az, hogy kinek ér meg ennyi pénzt egy ilyen rövid utazás, bár valószínűleg elég sokan vannak.

Az is kiderült, hogy a cég egy holdutazást is tervez, ami 2020-ban indulna, és ennek az ára nagyjából 120 millió dollár lenne, azaz forintra átszámítva 35 milliárd.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások