ÚJ MÓDSZERREL LOPJÁK EL A PÉNZÜNKET, SZINTE ÉSZREVEHETETLENÜL

ÚJ MÓDSZERREL LOPJÁK EL A PÉNZÜNKET, SZINTE ÉSZREVEHETETLENÜL

Egy új módszerrel lopják el a pénzünket a bankkártyánkról!

[good_old_share]

Nem elég, hogy a bankok meglopták a hitelkárosultakat, most még a közönséges bűnözők is a banki ügyfeleket fejik. Az a probléma, hogy szinte észrevehetetlen az egész lopás.

A tolvajok egyre több módszert próbálnak meg bevetni azért, hogy ellopják a pénzünket. Sajnos a probléma az, hogy ahogyan a technika fejlődik, úgy fejlődnek a tolvajok is.
Legalábbis a tolvajok azon része, akik használják is a technikát.

loading...

Most egy olyan csalásról lehet hallani, amivel a bankkártyánkat támadják meg, és bizony jó eséllyel sikerül is leemelniük bizonyos összegeket róla anélkül, hogy észrevennénk azt.

Bár a bankkártya alapvetően biztonságos, hiszen PIN kód védi, mégis találtak egy megoldást arra, hogy hogyan lopják le úgy a pénzt a kártyákról, hogy észre sem vesszük rögtön, így a csalók már rég máshol járnak, mire feltűnik, hogy leemelték a pénzünket a kártyáról.

Az úgynevezett PayPass-os fizetésnél ugyanis nem szükséges a PIN kód, ha 5000 Forintig vásárolunk. A PIN kódot tehát csak akkor kéri, ha 5000 Forint feletti összegű a vásárlás. Ez elméletileg egy jó megoldás, hiszen csak odaérintjük a kártyánkat a leolvasóhoz, és már meg is vásároltuk azt, amit szerettünk volna.
A probléma ezzel az, hogy ehhez hasonló leolvasókat már a bűnözők is szereztek, ezzel pedig nagyon egyszerűen vissza is tudnak élni, hiszen ha elég közel kerülnek hozzánk, akkor máris szegényebbek leszünk 5000 Forinttal, ők pedig ugyanennyivel gazdagabbak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ráadásul egy ilyen lopás elég egyszerű, hiszen egy zsúfolt buszon, metrón, vonaton vagy akárhol, csak annyi a feladatuk hogy közel kerüljenek hozzánk, ami elég egyszerű egy zsúfolt helyen, ráadásul az áldozatnak nem is túl feltűnő ilyen esetben ha valaki nagyon közel megy hozzá.

Ausztráliában néhány évvel ezelőtt már felhívták erre a figyelmet, mert ott a tolvajok már évekkel ezelőtt is loptak ilyen módszerrel pénzt.

Mára pedig már elért hozzánk is, így mi is aggódhatunk amiatt, hogy nyugodtan sétálva valahol, vagy éppen egy metrón ülve leemelik a pénzünket anélkül,hogy tudnánk róla.

Ráadásul nem is nehéz egy ilyen leolvasót szerezni, hiszen Ausztráliában azt közölték, hogy nagyjából 130 dollárból, az ügyesebb bűnözők már képesek összerakni egy működő leolvasót.
Persze korlátlan összegeket nem tudnak ellopni, hiszen a PayPass csak 5000 Forintig nem kér PIN kódot, de azért az 5000 Forint sem kevés, ráadásul az ügyesebb tolvajok egy zsúfolt helyen, elég gyorsan össze tudnak lopni akár százezreket is.

Persze már megjelentek a piacon különböző védőtokok, amik állítólag blokkolják a leolvasókat, de persze kérdés, hogy ezek mennyire működnek.

Állítólag az is blokkolja a jelet, ha egy alufóliát teszünk oda, ahol a bankkártyát tartjuk, de persze ez sem biztos.

Facebook hozzászólások