MÉGIS KÉNYSZERSOROZZÁK A KÖZMUNKÁSOKAT

loading...

Mégis kényszersorozzák a közmunkásokat?

Ugyan a hivatalos médián keresztül azt állították, hogy nem, de mégis úgy tűnik, hogy kényszeríteni próbálják rá őket.
A nemrégiben nagy port kavart az a hír, hogy állítólag a közmunkások egy olyan levelet kaptak a Járási Hivataloktól, hogy jelenjenek meg a katonai toborzón.

Akkor a közmunkások azt mondták, hogy a levélben egyértelműen leírták, hogy ha nem jelennek meg, akkor kirúghatják őket a Hivatalukból, és a közmunkájukat is elveszik, valamint ez vár rájuk akkor is, ha megjelennek, de nem fogadják el az „álláslehetőséget” azaz azt, hogy katonának álljanak.

loading...

Így hát ez akár kényszersorozásnak is tekinthető, eddig pedig azt állították, hogy nem lesz kényszersorozás Magyarországon.

Később természetesen hivatalosan megcáfolták a kényszersorozásról szóló híreket, és azt mondták, hogy ha nem jelennek meg a toborzón, vagy megjelennek, de nem vállalják el, az nem jelenti azt, hogy kirúgják őket a Járási Hivataloktól és a közmunkából.

Azóta azonban több helyen is bemutatták ezeket a bizonyos leveleket, amikből egyértelművé válik, hogy a közmunkásokat elég erősen fenyegették azzal, hogy a munkájuk bánhatja, ha nem vesznek részt a toborzón, és nem fogadják el az állást.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Belügyminisztériumnál azt állítják, hogy tényleg nem kötelező, és ők csak lehetőséget adnak arra, hogy az emberek jelentkezhessenek katonának, azonban a Járási Hivataloknál úgy tűnik, hogy kötelező.
A közmunkásoknak küldött levélben ugyanis egyértelműen leírják azt, hogyha nem tesznek eleget a kötelezettségüknek, akkor kizárják őket az álláskeresők közül, és a közmunkát is elbukják. (Legalábbis a közmunkások ezt állítják. Hogy eldönthessük az igazságot jó lenne ilyen leveleket látni…)

Márpedig az álláskeresők kötelezettsége az, hogy megjelenjenek a katonai toborzón, és ha alkalmasnak találják őket az állásra, azaz arra, hogy katonák legyenek, akkor el is kell vállalniuk azt, különben repülnek a munkanélküliből.

Tehát hivatalosan nem kényszersorozás, hiszen nem kötelező elfogadniuk az ajánlatot, azonban ha nem fogadják el, akkor kirúghatják őket, tehát azért mégis kényszer. Legalábbis úgy tűnik, hogy igen erősen presszionálják a közmunkások egy részét. Neked mi a véleményed az esettel kapcsolatban?
Szólj hozzá

Hozzászólás